Bezbednost dece podižemo na viši nivo: Napravili su sto, ali ujedno i sklonište

- Deca su do sada u učionicama bila gotovo u potpunosti nezaštićena - kaže idejni tvorac

  • 0

Posle pucnjave u školi "Stonmen Daglas" na Floridi 2018. godine u kojoj je ubijeno 17 tinejdžera i isto toliko ranjeno, Tod i Donald Dramond želeli su da bezbednost dece u školi podignu na viši nivo i došli su na sjajnu ideju.

Oni su došli na ideju da naprave sto - sklonište koji bi deci pružio dodatnu sigurnost u slučaju pucnjave ili nekih prirodnih nepogoda.

- Kroz istoriju imali smo nekoliko pucnjava u obrazovnim ustanovama, a deca u učionicama nisu imala gotovo nikakvu zaštitu od napadača. Vođeni time, došli smo na ideju da napravimo sklonište za svaku osobu u učionici, ali i ujedno i radni sto - rekao je Tod Dramond.

Idejni tvorac ima 20-godišnje policijsko iskustvo, a vođen brojnim slučajevima pucnjave, shvatio je da je najbolje napraviti multifunkcionalni astal.

Tod i njegov sin Donald osnovali su i humanitarnu organizaciju "Zaštitimo decu", kako bi prikupili novac za škole i donirali stolove, čija vrednost 1.800 dolara po komadu.

O čemu je tačno reč, pogledajte u videu iznad teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA