Hit na Tviteru: Žena pokazala čemu joj služi pasoš tzv. Kosova, očigledno za sve osim za putovanja

Pasoš tzv. Kosova je putna isprava koja se izdaje građanima jednostrano proglašene i sporne Republike Kosovo, ali je glavna prepreka građanima za putovanje

  • 2
pasoš Foto: Unsplash

Mnogi su odložili pasoše dok se ne obuzda pandemija, ali pasoši tzv. Kosova ni ranije nisu mnogo služili za ono čemu su namenjeni.

- Za šta koristim moj pasoš, pošto imam nula validnih viza u njemu - napisala je jedna Tviterašica uz haštag #kosovo ilustrujući za što stvarno koristi pasoš te samoproklamovane države.

Fotografijom je pokušala slikovito da objasni da pasoš ne koristi za putovanja, već da podglavi vrata, podmetne pod vreo čaj, obeleži gde je stala sa čitanjem knjige, a "koristan je i umesto rukavica za izvlačenje vrelog pleha iz rerne".

Pasoš tzv. Kosova je putna isprava koja se izdaje građanima jednostrano proglašene i sporne Republike Kosovo, ali je glavna prepreka građanima za putovanje.

Vredi koliko i pasoš Bangladeša, Irana i Libana, piše Slobodna Evropa. Na skali od 1 do 104, rangiran je na 96. mestu i s njim se može bez prethodno dobijene vize putovati u 38 država Azije, Afrike, Bliskog istoka i Balkana, na osnovu Henley Passport Indexa za 2018.

Kosovski pasoš svakako je “najgori” na Balkanu, ali i u Evropi, budući da su njegovi nosioci jedini koji i dalje moraju da čekaju u redu za šengen vizu. Za građane tzv. Kosova taj pasoš je potpuno bezvredan i mnogi ga nikad nisu upotrebili, bar ne za putovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA