Cela država peče kolače za radnike hitne pomoći: Nesvakidašnja akcija u Mađarskoj

Inicijativa je rođena u skromnoj kuhinji u malom gradu Sentandreji

  • 2
čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube

Mađari ovih dana peku kolače za radnike hitne pomoći koji se nose sa novim porastom slučajeva kovid-19, a nakon što je žena koja je osnovala grupu za onlajn kuvanje pitala prijateljicu kako može da pomogne.

- Pre nego što sam uspela da završim, rekla je: "Oh, voleli bismo neke kolače" - rekla je Ester Harmat, prenoseći razgovor kojim je započeo "svenarodni pokret", a preneo je Rojters.

- Oni često odrađuju smene pod punom zaštitnom opremom i teško mogu da sednu da jedu na normalan nacin, ali kolači su nešto što mogu da ponesu sa sobom - dodala je ona.

Inicijativa je rođena u skromnoj kuhinji u malom gradu Sentandreji.

- To nije sjajna i savršena kuhinja i ja često kuvam tako što mi je sin na leđima - rekla je Harmatova, dok je njen sin željno gledao kako mesi testo za kiflice sa sirom.

Njena Fejsbuk grupa "Moja karantinska kuhinja" sada ima 8.000 članova koji razmenjuju ideje i recepte, a koji nisu ograničeni samo na pečenje.

- Bilo je neverovatno lepih priča - rekla je Harmatova, dok je pripremala rolnice sa cimetom za radnike hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Covid Voćkice

    1. mart 2021 | 18:34

    Hajde brže gubi se svakog trena pop će ući. Cveće ne zaboravi.. plači posle kući. Želela sam da te mazim nije uspelo i da hoću sad nemogu pop ti stigao. Tebi više mesta nema na aparatu mom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA