Žurka u Amsterdamu test za ublažavanje mera: Đuska kao u dobro stara vremena

Svi gosti morali su da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati, a pozvani su da se testiraju i pet dana nakon događaja

  • 3
Novogodišnja žurka

Foto: Shutterstock

Ljubitelji plesa u Amsterdamu učestvovali su u istrazivačkom projektu koji im je istovremeno poslužio da se odmore od karantina uvedenog zbog korona virusa i prisustvuju prvom masovnom događaju posle više od godinu dana.

U Zigo Domu, najvećoj sali za održavanje koncerata u Amesterdamu, a koja prima 17.000 ljudi, okupilo se 1.300 ljudi koji su igrali uz muziku poznatih DJ-eva.

Njihovi pokreti i kontakti praćeni su preko bedževa koje su nosili oko vrata, kako bi se utvrdilo kako bi takvi događaji ponovo mogli da se organizuju.

Svi gosti morali su da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati, a pozvani su da se testiraju i pet dana nakon događaja, prenosi Rojters.

Oni su bili podeljeni u šest grupa, od kojih je svaka imala različita uputstva za socijalno distanciranje i nošenje maski, kao i slobodu da se kreću po sali.

Savetnici vlade iskoristiće podatke o njihovom ponašanju kako bi doneli preporuke o mogućem popuštanju zaključavanja u narednim mesecima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ćupričanin

    7. mart 2021 | 17:12

    Pametan narod... To treba uvesti i kod nas,pustite ljude da malo dišu,što je mnogo mnogo je...

  • Čika jovo

    8. mart 2021 | 00:07

    Ja ne znam zašto je sve dvosmisleno i dokle taj bezobrazni bezobrazluk.uzmi vakcinu pazi se pa onda ajde žurka ko finansira ovaj žurkasti lobi. Omladinu treba naučiti lekciju ide lepo vreme oni nisu vakcinisani prave gužve i deru se po parkovima i još nenose maske i rukavice što je obavezno u današnje vreme zbog nas starijih ako želite i sutra da nas vidite kao deo ukrasa ovog grada. I ostaju do kasno puše piju iz iste flaše i ljube se i prenose koronu kao da uživaju u tome. Treba policijski čas za ove što nisu vakcinisani. Ili kovid lične karte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA