≫ 

Koliki nivo ludila? Lukom i svetlećim strelama na divljeg vepra a onda je zver uzvratila udarac

U Americi se za ovakve ljude kažu da su redneck-si, što bi na srpskom značilo "seljačina", bio ovaj lovac to ili ne svakako je neverovatno hrabar

  • 3

Autor videa je lovac Džonatan Morlend, koji je za dlaku izbegao teže povrede kada je na njega jurišao ranjeni divlji vepar.

Morlend ima specijalizovani kanal na društvenim mrežama koji se bavi lovom lukom i strelom. Smatra da je ovo najpoštenija vrsta lova jer divljač ima šansu bilo da preživi bez težih povreda, bilo da lagano umre. Ipak ovaj lovac zna da za razliku od puške, luk i strela daju divljači šansu i da uzvrati.

On se majstorski prikrao čoporu divljih svinja ali je vepra uspeo tek lakše da rani pa je razjarena životinja odmah krenula na njega.

Iako je u pitanju tradicionalan način lova, koji se primenjuje u Sjedinjenim državama u zatvorenim zajednicama planinskog venca Apalača, Morlend je na snimku pokazao i jednu tehnološku inovaciju. Naime, perca na strelama svetle što noću pomaže lovcu da ih locira ukoliko promaši ili da nađe pogođenu divljač ako pobegne.

Video: Bradavičasta svinja prepala čopor lavova! Ovaj napad im uzeo 7 od 9 života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA