≫ 

"Bata baš ispao kao 'mene ako se sete, sete'": Mural glumcima u Beogradu izazvao lavinu komentara

Kako se napisano na društvenoj mreži mural se nalazi na zidu na Zemunskom keju

  • 12

Mural posvećen Bori Todoroviću i Bati Stojkoviću izazvao je gomilu komentara na Tviteru. Brojni su oni u kojima je navedeno da glumci ne liče na sebe.

Kako se napisano na društvenoj mreži mural se nalazi na zidu na Zemunskom keju. Pored lika dva glumca stoje njihova imena sa godinom rođenja i smrti.

- Sreća pa napisaše o kome se radi - napisao je jedan od korisnika Tvitera.

Mnogi su u komentarima izrazili svoje nezadovoljstvo načinom na koji su glumci naslikani.

"Nekad, prosto, ispadne čisto skrnavljenje!!", "Adolf i Rene iz Alo, Alo", "Bata je baš ispao "mene ako se sete, sete" bruka...", "A Bora kao konobar neki...", "Vidiiii, ovi imaju ista imena kao oni glumci!" - samo su neki od komentara.

Jedan korisnik je napisao i da su mogli da "izguglaju" godinu rođenja, ako su već promašili likove.

"Ja razmišljam, što desno piše Bata, kad je i tamo Bora (Drljača)...delovalo mi ko neka zagonetka...Bora-Bora", "Bora i pomalo liči a Bata.....katastrofa. Hajde da sad svako škraba po zgradama", "Kad gledaš perifernim vidom liči" - objavljeno je na Tviteru.

Podsetimo, Borivoje Bora Todorović rođen je 5. novembra 1929 godine u Beogradu. Umro je 7. jula 2014. Bio je srpski i jugoslovenski pozorišni, televizijski i filmski glumac, brat glumice Mire Stupice i otac glumca Srđana Žike Todorovića.

Glumom se aktivno bavio preko 50 godina i za to vreme se pojavio u više od 100 filmova i serija.

Najpoznatiji je po ulogama Slobodana "Boba" Mihajlovića u Vrućem vetru, "Đenke" u kultnoj komediji Maratonci trče počasni krug, Petra Jakovljevića u Balkanskom špijunu i "Pika" u filmovima Balkan ekspres, Balkan ekspres 2 i istoimenoj TV seriji.

Za ulogu Luke Labana u filmu Profesionalac iz 2003. godine dobio je nagradu "Gran pri" na Filmskom festivalu u Kanu.

Bata Stojković 

Danilo Bata Stojković rođen je u Beogradu 11. aprila 1934. godine. Umro je 16. marta 2020. Bio je jedan od najpoznatijih srpskih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumaca.

Jedan od presudnih trenutaka u karijeri Bate Stojkovića je bila predstava iz 1953. godine, na Pašinom brdu u kojoj je igrao u Čehovljevoj predstavi "Krčma na glavnom drumu". U publici je bio i Dobrica Milutinović, koji je nakon predstave prišao Bati i uzbuđeno mu rekao: "Ti si, sine, još u majčinoj utrobi postao glumac."

Bata Stojković je ostvario veliki broj uloga na filmu i u pozorištu. Najpoznatije su mu uloge u filmovima Ko to tamo peva, Maratonci trče počasni krug i Balkanski špijun, za koje je nagrađivan brojnim nagradama.

Video: Posetili smo pravu Kafanu kod besmrtnih i sreli duh Bate Stojkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Balkan

    28. mart 2021 | 14:59

    Okrecite Beograd! Okrecite Beograd!

  • 534

    28. mart 2021 | 14:24

    Sa Batom sam popio više puta piće u Bifeu Zvezdara Teatra nakon predstava i koliko sam ga upoznao ne bi me čudilo da siđe i prekreči zid. Bora već traga za autorom.

  • sale

    28. mart 2021 | 16:30

    Lose nacrtano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA