Hindu festival na reci Gang u senci nepoštovanja epidemioloških mera

Festival u Haridvaru dozvoljen je i ove godine uprkos rekordnom širenju korona virusa jer vlada nije želela da naljuti hinudiste

  • 1
Hindu praznik Foto: Tanjug/AP

Na reci Gang su se danas, na tradicionalnoj molitvi, okupile desetine hiljada hindu hodočasnika, ne poštujući propisane mere fizičkog distanciranja koje važe u Indiji.

Hodočašće Kumb Mela, jedno je od nasvetijih u hinduističkoj religiji, kada se ogroman broj vernika okuplja u gradu Haridvaru, na severu Indije, preneo je AP.

Na snimku se vidi veliki broj vernika koji se kupa u reci Gang verujući da će se na taj način osloboditi greha i izbaviti iz ciklusa rođenja i smrti. Mali broj prisutnih hodočacnika poštovao je epidemiološke mere poput nošenja maski i držanja fizičke distance.

Kritičari premijera Indije Narendre Modija i njegove nacionalističke hindu stranke Baratija Džanata tvrde da je festival u Haridvaru dozvoljen i ove godine uprkos rekordnom širenju korona virusa jer vlada nije želela da naljuti hinudiste, koji su najbrojnije pristalice te stranke.

Indija je danas pretekla Brazil po broju potvrđenih slučajeva korona virusa i sada je, posle SAD, na drugom mestu u svetu po broju registrovanih slučajeva infekcije.

U poslednjih sedam dana broj novozaraženih u Indiji ne pada ispod 130.000 dnevno, a medicinski stručnjaci upozoravaju da najgore tek predstoje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ?

    12. april 2021 | 13:42

    Pa divno evo ovo su razlozi zasto korona ne prolazi jer ceo svet se ponasa neodgovorno. Mozemo mi da budemo odgovorni koliko hocemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA