Svi im se smeju, ali oni jedini neće dobiti kaznu: Ovako se pravilno poštuju mere u bašti kafića

To što sedite u bašti ne znači da ne treba da nosite maske

  • 6
BEOGRAD PROLECE VREME Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pandemija korona virusa koja traje već više od godinu dana donela nam je nova "životna pravila". Iako se sa porastom broja vakcinisanih život u mnogim zemljama polako vraća u normalu, činjenica je da još dugo neće biti "onoliko normalno koliko smo navikli".

Brojne države, među kojima je i Srbija, donele su odluku o popuštanju mera. Kod nas konkretno, dozvoljeno je da rade bašte ugostiteljskih objekata. Ipak, iako sedimo na otvorenom, to ne znači da smo oslobođeni od nošenja maski. Tu činjenicu je nedavno istakao i član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon.

- Mene iritira što kada mi kažemo da je nešto obavezno, narod to tretira kao predloženo. Rekli smo da su maske obavezne u kafićima na otvorenom, a to niko ne poštuje - rekao je Kon i dodao da je onaj ko sedi u bašti i ne nosi masku, a popio je piće, napravio prekršaj i ne bi trebalo da se čudi ako mu komunalna milicija naplati kaznu.

Kako bi zaista trebalo da izgleda naš boravak u bašti nekog kafića ili restorana najbolje ilustruje jedan snimak koji se širi društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako sredovečni par sedi u bašti restorana, a gospođa skida masku samo u trenucima kada zalogaj prinosi ustima. Nakon toga, vraća masku i žvaće...

Iako mnogima ovakvo ponašanje gospođe deluje smešno, činjenica je da ona poštuje propisane korona mere, i da je na ovaj način više zaštićena od virusa od nekoga ko masku ne nosi uopšte.

Da li biste vi ovako mogli da jedete u restoranu? Pišite nam u komentarima.

Video: Kada bi restorani i kafići mogli da rade kao ranije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ko je lud

    16. april 2021 | 12:06

    I onda prvi covek drzave se vakcinise bez maske...

  • sale

    16. april 2021 | 13:56

    Uzmes kafu za poneti(ili pice, hranu) i sednes pored baste kafica i lepo uzivas bez maske i niko ti nista nemoze.

  • Mile

    16. april 2021 | 15:21

    Ovi nisu Srbi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA