Mislili da im grad vodi mlad i perspektivan čovek, a gradonačelnik ih ojadio: Kupio sebi "mercedes"

Prvi čovek Fol Rivera, optužen je, između ostalog, i da je kao gradonačelnik ubedio svoju najbližu saradnicu da mu daje polovinu svoje zarade kako bi zadržala radno mesto

  • 2
Novac, posao, dolari Foto: Shutterstock

Džejzijel Korija, gradonačelnik grada Fol River u američkoj državi Masačusets, optužen je za teška krivična dela i čeka na početak sudskih procesa.

Kada je nakon uverljive kampanje 2016. godine sa samo 23 godine izabran za gradonačelnika Fol Rivera, grada sa osamdesetak hiljada stanovnika, javnost je bila uverena da je on perspektivan, vredan, sposoban i šarmantan mlad čovek i sve je nagoveštavalo da će njegova karijera biti u stalnom usponu.

Tužilaštvo danas tvrdi da je Korija u stvarnosti prevarant i lopov, sušta suprotnost svemu što je javnost znala o njemu, navodi se u izveštaju AP.

Korija (29) je optužen da je preko aplikacije koju je sam napravio ukrao više od 230.000 dolara od raznih investitora da bi s tim novcem kupio "mercedes", plaćao kockarska putovanja i zabavu za odrasle.

Osim toga, optužen je da je kao gradonačelnik ubedio svoju najbližu saradnicu da mu daje polovinu svoje zarade kako bi zadržala radno mesto, kao i da je iznudio stotine hiljada dolara proizvođačima marihuane koji su pokušavali da započnu legalno poslovanje u Fol Riveru.

- Moj suprug je najbolje objasnio ko je Korija kada je rekao da je taj čovek u stanju da ubedi papu da Bog ne postoji - izjavila je Linda Pereira, savetnica u skupštini Fol Rivera koju je Korija pobedio na izborima za gradonačelnika.

Korija se pred sudom izjasnio da nije kriv za krivična dela koja mu se stavljaju na tertet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mass

    18. april 2021 | 22:11

    Zar ima takvih ljudi u Americi? Zar nisu svi posteni, odani i verni.? Zar tamo nije sve med i mleko?

  • Realno

    19. april 2021 | 03:35

    Ali zato sudstvo je bolje nego u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA