Izraelci srećni jer više ne moraju da nose maske napolju: Ovako su proslavili njihovo ukidanje

Posle godinu dana, maske više nisu obavezne na otvorenom

  • 0
Izrael ukidanje maski korona virus maske za lice

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Izrael ukinuo obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom, građani nisu krili koliko su srećni zbog toga, pa su snimili video na kojem proslavljaju njihovo skidanje sa lica.

Na snimku se vidi kako građani Izraela skidaju maske na ulici, smeju se i srećni su što najzad mogu da dišu normalno.

 

Obavezno nošenje maski na otvorenom uvedeno je pre godinu dana, ali je Ministarstvo zdravlja navelo da se taj zahtev i dalje primenjuje u zatvorenim javnim prostorima i pozvalo građane da drže maske pri ruci.

Sa skoro 54 odsto vakcinisanih stanovnika od svojih 9,3 miliona građana koji su primili obe vakcine Fajzer-Bionteka protiv kovid-19, Izrael je zabeležio nagli pad broja zaraženih.

Pored izraelskih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola koji su se već vratili u školske klupe i učenici starijih razreda osnovnih škola vraćaju se na režim pre pandemije.

Ministarstvo prosvete je navelo da škole treba da nastave da podstiču ličnu higijenu, provetravanje učionica i održavanje socijalne distance tokom odmora i predavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA