≫ 

Gde sve Tito i dalje živi u drvoredima na Balkanu?

Maslinjak u Istri, šuma na Vlasinskom jezeru i brdo Jelensko imaju nešto zajedničko - uspomenu na Josipa Broza Tita

  • 4
Maslinjak Istra Josip Broz Tito Printskrin: Google Maps

Kada pomislimo na SFRJ, većini je prva asocijacija Josip Broz Tito. Osim sećanja na "neka lepša vremena", iza ovog perioda ostali su stari nazivi gradova i ulica, brojne zgrade, muzeji, pesme, partizanski filmovi, ali i stabla drveća u obliku imena "Tito" koja i danas ukrašavaju ove krajeve, a koja su zasađena pre nekoliko decenija u čast doživotnog predsednika Jugoslavije. 

Pre nešto više od 40 godina preminuo je bivši predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito, međutim sećanja, velelepne građevine i šume zasađene u njegovu čast i dalje žive kao spomenik na neka davna vremena.

I Hrvati konja za trku imaju. 😂 Izvinite ako sam uslikao nečiju kuću. 🙄🌍 Zapratite @geokutak za još zanimljivog...Posted by Geografski kutak on Недеља, 18. април 2021.

U jednoj Fejsbuk grupi počele su da se dele slike iz vazduha, na kojima se iz ptičije perspektive vide drvoredi zasađeni u obliku reči "Tito".

Jedan maslinjak u Istri, šuma na Vlasinskom jezeru, natpis na brdu Jelensko samo su neka od mesta koja nose uspomenu na jednu od najznačajnijih istorijskih ličnosti sa ovih prostora - Josipa Broza Tita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • niko

    20. april 2021 | 15:16

    Opet nesto o ovom zlu za Srbe.Sad opet da se komunisti i yu nostalgicari prolivaju.Hvala na objavi.

  • mostarac

    20. april 2021 | 16:10

    i VMA Beograd kod zgrade BIA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA