≫ 

Belgijski farmer "ukrao" francusku zemlju: Pomerio kamen i izazvao mini-međunarodni incident

Sporazum o razgraničenju postignut je pre dva veka

  • 5
Pariz, mapa, grad

Foto: Shutterstock

Jedan belgijski farmer nehotice je proširio teritoriju svoje države pomerajući drevni kamen koji označava granicu sa Francuskom, a koja se nalazi na njegovoj zemlji.

Otkriće grupe entuzijasta koji proučavaju lokalnu istoriju tokom šetnje šumovitim pograničnim predelom na francuskoj strani pokazalo je da je granični kamen sada pomeren na 2,20 metara od mesta gde je postavljen u skladu sa sporazumom o razgraničenju pre dva veka, a to je za posledicu imalo negativne komentare sa francuske strane.

- Ako ta zemlja pripada nama, onda je to tako. Ne želimo da nas oštete za dva metra - rekao je jedan stanovnik francuskog pograničnog sela za RTL, prenosi Rojters.

S druge strane, u belgijskom mestu Erkilenes gradonačelnik David Lavo pokazao je spremnost da se izbegne međunarodni incident.

- Zemljište je prodato i mislim da je onaj ko ga je kupio pomerao granice onako kako je želeo. Ali ovo nije samo privatna međa, to je granica između država i ne možete po svojoj volji da pomerate granične markere koji su tamo već dugo - saglasan je gradonačelnik.

Video: Jedan kao Brus Li drugi kao Nurmagomedov, a obojica mrtvi pijani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srbbgd

    6. maj 2021 | 06:29

    Oni prave problem za 2 metra svoje zemlje a našu bi ladno da poklone šiptarima.

  • Леотар ТБ

    6. maj 2021 | 04:35

    Своје браните ?? А отимате туђе !!! Косово и Метохија је Србија и ту вам није сметало да недужни народ бомбардујете љигави лицемери и отимате Српску земљу ?

  • Eto tako

    6. maj 2021 | 09:32

    Kao da smo mi balkanci drugaciji svako pomera medj kako mu nadodje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA