Kraljevska porodica čestitala Arčiju drugi rođendan: Ovog puta bez novih slika malog slavljenika

Arči Mauntbaten Vindzor je sedmi u redu za nasledstvo britanskog trona

  • 0
Megan Markl, princ Hari i Arči Foto: Tanjug/AP

Britanska kraljevska porodica poslala je poruke povodom drugog rođendana Arčija, sina princa Harija i Megan Markl, koji su ranije ove godine postali izvor jedne od najvećih kriza u kraljevskoj porodici poslednjih decenija.

Arči Mauntbaten Vindzor, sedmi u redu za nasledstvo britanskog trona, rođen je u bolnici Portland u Londonu 6. maja 2019. godine, a sada živi u SAD, nakon što su njegovi roditelji prošle godine napustili Veliku Britaniju i odstupili od kraljevskih dužnosti.

- Želim Arčiju Mauntbatenu Vindzoru srećan drugi rođendan - objavljeno je na Tviter nalogu kraljice Elizabete Druge, a slične poruke uputili su Arčijev deda, princ Čarls Čarls, kao i njegovi stric i strina princ Vilijam i Kejt Midlton, prenosi Rojters.

Iako smo navikli da nas kraljevska porodica za rođendan njihovih članova obraduje novim fotografijama, posebno dece koju javnost nema prilike često da vidi, ove godine su nove fotografije malog Arčija izostale.

Na nalogu kraljice Elizabete objavljena je njegova prva zvanična fotografija sa njegovog rođenja na kojoj je u rukama svojih roditelja. S druge strane, Vilijam i Kejt su se odlučili na zajednički portret najužih članova porodice koji se fotografisan na Arčijevom krštenju. Princ Čarls odlučio je da fotografijom na kojoj je on zajedno sa Harijem i Arčijem svom najmlađem unuku poželi srećan rođendan.

Sve ovo podgrejalo je sumnje da, iako se nakon Filipove sahrane nazirao kraj sukobima između Harija i Megan i ostalih članova, to se izgleda neće uskoro desiti.

Arči je postao jedan od razloga za pogoršanje odnosa između Harija i kraljica, nakon što je Megan, čija je majka crne puti, u intervjuu Opri Vinfri rekla da je neimenovani član kraljevske porodice pre njegovog rođenja pitao koja bi mogla da bude boja njegove kože.

Vilijam je tim povodom negirao da su Vindzorovi rasisti, dok je kraljica izdala saopštenje u kjem je navedeno da su pitanja rase zabrinjavala, ali da "pojedina sećanja mogu da variraju".

Megan, koja očekuje drugo dete, rekla je ranije ove nedeje da su Arči i Hari inspiracija za njenu novu knjigu, koja će biti objavljena sledećeg meseca.

Video: Evo šta su Megan i princ Hari rekli o kraljevskoj bebi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA