Novak ih posetio 3 puta, tamo našao mir: Da li su piramide u Visokom najveće i najstarije na svetu?

Piramide u Visokom nazivaju se i piramidom Sunca i piramidom Meseca, a najviša je visoka čak 220 metara

  • 22
Piramide Visoko, bosanske pramide, piramida Foto: Shutterstock

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obišao je piramide u Visokom po treći put. Na ovom mestu je Novak, kako sam kaže, pronašao neki neverovatan mir. Ove piramide nisu u centru pažnje samo zbog dolaska našeg tenisera, one već dugi niz godina privlače veliku pažnju turista upravo zbog svog neobičnog oblika, ali i priče koja prati njihovo otkriće.

Jedno od pitanja koje se često poteže u Bosni je da li su ove piramide najstarije na svetu. Otkako su otkrivene još 2005. godine, Bosanske piramide privlače veliku pažnju javnosti. Iako su mnogi bili fascinirani činjenicom da je u BiH otkriveno nešto ovako, postoje i skeptici koji nisu toliko ubeđeni u ovu priču.

Doktor Semir Osmanagić došao je u Visoko pre 16 godina da poseti lokalni muzej, a ono što mu je posebno privuklo pažnju je geometrijski oblik brda Visočice koje je izgledalo kao prava piramida.

On je u nedavnom intervjuu za Telegraf rekao da piramide nisu bile grobnice već eneregetske mašine i pojačivači energije.

Semir Osmanagić Telegraf Dr Semir Osmanagić govorio je nedavno za Telegraf.rs Foto: Telegraf

- U tunelima ispod piramida smo našli vodu koja je stajaća a koja nema bakterija i virusa. Zbog visoke koncentracije negativnih jona. Bistra čista, Ph faktor vode je 7,45 kao ph faktor naše krvi 7,45- kaže Osmanagić.

Doktor je u intervjuu dodao da postoji mogućnost da su ih gradili i za komunikaciju između kontinenata.

- One su nastajale u u različitim periodima. Ove u Bosni vode nas unazad 30 hiljada godina, u Indoneziji 26. hiljada godina., U Egiptu 30-40 hiljada godina, a ne 4.000 godina kako uči mejnstrim istorija. Da li je bila komunikacija, tehnički je to bilo moguće jer kad imate energetski zrak vi možete da ga usmerite gde želite - rekao je on.

Robert Dacešin, bloger koji vodi naloge na Instagramu i Jutjubu pod nazivom "RIO Priče sa putovanja", u svom videu rešio je da ispriča malo poznatu priču i otkrije da li su ove piramide zaista najstarije i najveće do sada otkrivene na svetu.

U Visokom postoje šest piramida Sunca, Meseca, Zmaja, Zemlje, Ljubavi i 6. piramida. Tri najveće piramide Sunca, Meseca i Zmaja formiraju pravilan jednakostranični trougao, perfektni geometrijski oblik takozvane sakralne ili svete geometrije. Kada imate elemente svete geometrije imate strujanje energija.  Najveća piramida, piramida Sunca koja je visoka 220 metara, je locirana iznad jakih energetskih izvora.

- Bilo mi je odmah jasno da je reč o veštačkoj građevini koja je nakon hiljade i hiljade godina postala prekrivena zemljom i drugom vegetacijom usled promene klimatskih faktora. Na sam pogled na nju, bilo mi je jasno da je mnogo veća od Keopsove piramide koja je visoka 146 metara - kaže doktor.

On se zatim popeo na vrh piramide koju je nazvao piramida Sunca i sa nje video još jednu koju je nazvao piramida Meseca i tako je počela priča o jednom od najpoznatijih turističkih atrakcija Bosne i Hercegovine.

- U aprilu 2006. godine počeli smo sa iskopavanjima u dosta širokom opsegu. Kopali smo na sve četiri strane piramide Sunca i nailazimo na blokove koji su bili pravougaonog oblika. Uzeli smo njihove uzorke i poslali ih na sedam instituta za građevinarstvo. Zaključak svih instituta je da je u pitanju veštački beton. Rezultati su pokazali da je taj beton kvalitetniji od betona koji mi danas koristimo - objašnjava doktor Osmanagić.

Između dva sloja betona pronađeni su listovi koje je tokom gradnje vetar doneo i pomoću njih su uspeli da otkriju koliko su piramide stare.

- Uradili smo analizu koja je pokazala da su piramide stare 29.200 godina sa mogućim odstupanjem od 400 godina - rekao je on.

Ono što mnogima privlači pažnju je i činjenjica da je vazduh u tunelu Ravne zdraviji nekoliko puta nego na vrhu planine, a lekovitost piramida je još jedna stvar po kojoj se one izdvajaju.

U podnožju piramide nalazi se veliki tunel koji je pravila civilizacija koja je živela na ovim podnebljima pre neverovatnih 30.000 godina. Druga civilizacija koja je predele nastanjivala 25.000 godina nakon njih, zatrpala je ove tunele peskom i zatvorila ih.

- Mi sada pokušavamo da iskopamo pesak iz svih ovih tunela i osposobimo ih. Postavljamo drvene stubove kako bismo ih podupreli zbog sigurnosti posetilaca. Ovde nema otrovnih gasova, temperatura vazduha je uvek ista - oko 13 stepeni, a prisutna je i velika vlažnost vazduha - rekao je doktor Osmanagić.

Treći dolazak Novaka podstaknuo je njegovog domaćina dr Semira Osmanagića, da krenu u veliku podzemnu avanturu kroz ove  tunele na kojima, kako Semir kaže, ljudska noga nije kročila 5.000 godina.

Đoković, Osmanagić i još jedan momak koji je bio snimatelj, provlačili su se kroz uske tunele koji su bili puni vode, u nekim delovima je bilo i blata, pa je Novak u jednom momentu bio skroz mokar.

Kada su stigli na deo koji dosad nije ni istražen, niti je dostupan običnim turistima i posetiocima piramida u Visokom, Novak je istakao da je osetio neverovatan mir koji oslobađa od svih tegoba i misaono i fizički.

Rezonanca je takva sa obe strane kao da stvara neki talas i osetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida takođe, emitovali neku vrstu vibracije od kojih se moglo levitirati i fizički i misaono, u tom kontekstu da je čovek od piramide imao neku vrstu vibracije i rezonance koja je mogla za jako kratko vreme da ga oslobodi potpuno od bilo kakvih teskoba, psihičkih i fizičkih - rekao je Novak.

Da li ste vi ikada posetili ove piramide i kakav je vaš stav o njima? Pišite nam u komentarima.

Video: Piramide su građene svuda po svetu i nisu grobnice faraona već energetske mašine

Video: Voda iz bosanskih piramida je energetski živa, stara je 30.000 godina i potpuno je čista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 🌺🌸🌼

    7. maj 2021 | 22:54

    Koje bre crne piramide???? Obicno brdo,iskopali neko kamenje,i sad sole pamet i oni i " vodici", koji uzimaju po 20 km i za parking 2km. Sad smo bi za praznike tamo Nema nista da se vidi...ali kako,za .njih je obicno brdo piramida... Cista prevara

  • Lala

    8. maj 2021 | 07:01

    Pratim godinama desavanja oko Visokog I piramida. Naravno da ne znam pravu istinu, mogu samo da mislim da jesu ili zlonamerno da mislim da nisu. Ipak edna stvar me odusevljava. A to je pozitivna energija ljudi koji tamo rade, volontiraju ili posecuju. Svi su veseli, nasmejani, pozitivni, druzeljubivi. To je vrlo retko na Balkanu. Previse je ovde namrstenih koji cantraju, zakeraju, vredaju, zavide, .....a nista lepo ne nude. Bravo za Dr. Osmanagica I ekipu. Jedva cekam da odem tamo bez obzira da li ima ili nema piramida. Da se I ja pridruzim iskreno nasmejanim I radosnim.

  • Zoro

    7. maj 2021 | 20:40

    Znaće se uskoro za efekat posete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA