≫ 

Nisu uspeli da ga spasu: Veterinari uspavali mladunče kita nasukano u Temzi kod Londona

Veterinar, koji su ceo dan bili u pripravnosti, zaključili su da se stanje mladog kita pogoršava i odlučili da ga uspavaju

  • 0
Kit u Temzi Foto: Profimedia/Peter Manning / Zuma Press

Povređeno mladunče kita koje se nasukalo na obali Temze zapadno od Londona, uspavano je danas, nakon što mu se stanje pogoršalo.

Tri metra dugačko mladunče oslobođeno je nakon što se nasukalo, ali mu je život bio ugrožen jer je bilo izuzetno mlado i udaljeno od doma, preneo je Rojters.

Specijalni tim spasilaca iz Lučke uprave, Kraljevskog nacionalnog instituta za spasavanje (RNLI), Britanske organizacije za spasavanje morskih sisara, Londonske vatrogasne brigade i policije radili su satima tokom prošle noći da oslobode kita.

Oko ponoći su ubacili kita na specijalni ponton na naduvavanje i vukli ga više od kilometar nizvodno od brane Ričmond lok.

Kit je potom skliznuo sa pontona i tada nastavio da slobodno pliva rekom, ali se ponovo nasukao.

Veterinar, koji su ceo dan bili u pripravnosti, zaključili su da se stanje mladog kita pogoršava i odlučili da ga uspavaju.

Portparol Lučke uprave Londona Martin Garsajd rekao je da ova životinja dolazi sa severa Severnog mora, tako da je više stotina kilometara udaljena od mesta gde bi trebalo da bude.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA