Princ Hari: Život u kraljevskoj porodici je mešavina "Trumanovog šoua" i osećaja da ste u zoo vrtu

- Ne mislim da treba da upiremo prstom ili krivimo bilo koga, ali sigurno, kada je roditeljstvo u pitanju, ako sam ja iskusio neku vrstu bola ili patnje zbog bola ili patnje koji su pretrpeli moji roditelji, učiniću sve da prekinem taj krug da to ne bih preneo dalje - rekao je princ Hari u podkastu koji vodi glumac Daks Šepard

  • 3
Prince Harry, Princ Hari Foto: Tanjug/AP

Princ Hari (36) pričao je u podkastu o mentalnom zdravlju o tome kakav je otac princ Čarls. On je naveo da se preselio u Kaliforniju da bi "prekinuo krug bola" koji je trpeo kao član kraljevske porodice i da je morao to da promeni zbog svoje dece. On je priznao da je razmišljao još u svojim ranim dvadesetim da napusti "Firmu" odnosno porodicu zbog onoga kako se to odrazilo na njegovu majku, navodi Dejli mejl.

Hari, koji sa Megan Markl očekuje ćerku ovog leta, rekao je da je princ Čarls "patio" zbog toga što su ga vaspitavali kraljica i princ Filip i da je princ od Velsa onda sina tretirao onako kako su njega tretirali, nazvavši to "genetskim bolom".

- Ne mislim da treba da upiremo prstom ili krivimo bilo koga, ali sigurno, kada je roditeljstvo u pitanju, ako sam ja iskusio neku vrstu bola ili patnje zbog bola ili patnje koji su pretrpeli moji roditelji, učiniću sve da prekinem taj krug da to ne bih preneo dalje - rekao je princ Hari u podkastu koji vodi glumac Daks Šepard.

- To je mnogo genetskog bola i patnje koji se svejedno delimično prenese dalje pa mi kao roditelji moramo da učinimo najviše što možemo da bismo mogli da kažemo "znaš šta, to se desilo meni, ali ću se ja postarati da se to ne desi tebi".

- Preselio sam porodicu u SAD, to nije bio plan, ali ponekad morate da donosite odluke i postavite porodicu na prvo mesto, kao i svoje mentalno zdravlje - rekao je Hari.

Vojvoda je nazvao kraljevski život mešavinom "Trumanovog šoua" i osećaja kao da ste u zoo vrtu. On je rekao da je krenuo na psihoterapiju pošto je Megan videla da je ljut. Upitan da li se osećao kao u kavezu ispunjavajući kraljevske dužnosti, rekao je:

- To je posao, je l' da? I ti moraš da ispunjavaš dužnosti. U svojim ranim dvadesetim mislio sam kako ne želim taj posao. Nisam želeo da budem tu, ni da radim to. Vidi šta je to učinilo mojoj majci, kako mogu da se skrasim i zasnujem porodicu, kada znam da će se to desiti ponovo.

- Ovde u Los Anđelesu mogu zapravo da podignem glavu i osećam se drugačije, šetam okolo osećajući se malo slobodnije, vozim Arčija na bicikli, to ne bih imao priliku tamo da uradim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sejn

    14. maj 2021 | 07:37

    Trebao si ti da se rodis negde u Etiopiji u porodici nekih lokalaca...

  • Pera

    13. maj 2021 | 23:40

    Verujem da nije lako, ali...ne moze i pare i jare, ili eto ipak moze. Uzeo je sve sto je nasledio i sad se razmece kao showman po L.A. Kad se odrices svega, odrekni se titule i para. Ali, malo morgen.

  • Vesna

    14. maj 2021 | 07:44

    Sto duze slusam Harija, sve vise zalim njegovu porodicu. Ova zena, definitivno, nije ni malo dobro uticala na njegovo psihicko stanje. Ocigledno je da su ,pod njenim uticajem ,njegovi psihicki problemi eskalirali. On cak nije ni svjestan sta radi, veoma je udaljen od realnosti. Hariju je hitno potrebna strucna pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA