Princ Vilijam je tužan zbog Harijevih reči upućenih Čarlsu: Da li je njihovo pomirenje ugroženo?

Očekuje se da se Hari vrati u Veliku Britaniju kako bi zajedno sa svojim bratom otkrio statuu princeze Dajane na njen 60. rođendan

  • 0
Princ Filip sahrana Vilijam, Hari Foto: Tanjug/AP

Princ Vilijam rastužio se nakon što je njegov brat u intervjuu napao njihovog oca princa Čarlsa, tvrde dobro obavešteni izvori. Braća će se prvi put nakon sahrane princa Filipa javno sresti na otkrivanju spomenika njihove majke princeze Dajane, a mnogi već sada strahuju od njihovog ponovnog susreta. 

Otkrivanje njene statue zakazano je za jul u znak obeležavanja Dajaninog 60. rođendana. Prošle nedelje princ Hari izazvao je pometnju nakon što je u jednom intervjuu rekao da želi da prekine ciklus bola i patnje svog odrastanja. Svi su ovo protumačili kao oštru kritiku upućenu njegovom ocu, ali i kraljici i njenom pokojnom mužu jer je dodao da je Čarls bio takav jer su se u detinjstvu i prema njemu tako ophodili.

Braća su imala napet odnos sa princom Čarlsom nakon Dajanine smrti, ali navodno je Vilijam proveo poslednjih nekoliko godina radeći na uspostavljaju boljeg odnosa sa ocem.  Kraljevski izvor rekao je za Daily Mail da je princ Viljiam tužan zbog nedavnih događaja i zbog načina na koji princ Hari iznosi u javnost svoju ličnu bol, narušavajući na taj način porodičnu privatnost.

-  Čak i sada, Vilijam privatno razgovara o njihovom odnosu sa svojim ocem, koji je bio zategnut u prošlosti. Mnogo je povređen nakon smrti njegove majke i braći je ponekad bilo teško da shvate svog oca i njegovu posvećenost poslu - kaže dobro obavešteni izvor.

Izvor je dodao da Čarls i Vilijam sada imaju odnos koji je pun međusobnog poštovanja, a vojvoda od Kembridža se ni jednog trenutka ne bi usudio da javno o svom ocu govori na način na koji je to nedavno učinio Hari.

Vilijam je prema rečima izvora naučio lekcije iz svog detinjstva, a njemu je kraljevska porodica uvek bila na prvom mestu.

Drugi izvor blizak kraljevskoj porodici tvrdi da će nedavni postupak princa Harija povećati napetost između braće. Kraljevska porodica se još nije oporavila od skandaloznog intervjua princa Harija i Megan Markl, a ove Harijeve izjave samo su dodale ulje na vatru.

Podsetimo, Hari se sa svojom porodicom prvi put susreo na sahrani princa Filipa, a mnogi su ocenili da su se ostali članovi porodice prema njemu ophodili veoma hladno.

Vilijam i Hari, sahrana prica Filipa Foto: Tanjug/AP

Izvešteno je da je još jedan kraljevski insajder rekao da će Harijeve tvrdnje "povećati napetost" sa njegovim bratom.

Kraljevska porodica doživela je ozbiljnu krizu nakon intervjua Harija i Megan Markl ranije ove godine. Tada se pojavila vest da je Hari napisao svom ocu veoma lično pismo u želji da ublaži tenzije između njih, međutim ni to nije pomoglo.

Meghan Markle Megan Markl, Prince Harry Princ Hari Foto: Tanjug/AP

Stručnjak za britansku kraljevsku porodicu Den Vuton rekao je da što više Hari u javnosti priča o svojoj majci, to su manje šanse da braća konačno izglade svoje odnose. I dok su mnogi smatrali da se Hari neće pojaviti na predstojećem otkrivanju spomenika, drugi tvrde da Hari sigurno neće propustiti ovako bitan događaj.

- Niko od porodice neće reći Hariju da ne dolazi, ali kako će se suočiti sa svojom porodicom? Potvrđeno nam je da će on doći, ali da li će to prouzrokovati još veću štetu. Hoće li moći da se samo pojavi na tom događaju tog dana, a da nikog od bliže porodice pre toga nije video? - pitao se izvor blizak porodici.

Video: Princ Čarls prvi put viđen u javnosti nakon što su princ Hari i Megan Markl digli buru u javnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA