≫ 

Neće svako dete "Frozen": Devojčica (6) tražila rođendansku tortu u obliku egzekucije Ane Bolen

U centru proslave, kao što je zatraženo, bila je rođendanska torta koja prikazuje odrubljivanje glave Ane Bolen, bivše kraljice Engleske i druge žene kralja Henrija VIII zbog koje se odvojio od katoličke crkve - torta je prikazala svu tu dramu

  • 2
Rođendanska torta Ana Bolen Foto: Twitter/@KingsleyEdmund, Wikimedia/public domain

Kada su Edmund Kingsli i njegova žena Ana Morisi pitali svoju petogodišnju ćerku o tome kakvu bi rođendansku tortu želela, njen neobičan odgovor ih je iznenadio.

- Rekla je da njeni prijatelji dobijaju jednoroge, ali da bi ona više volela Henrija VIII koji na smrtnu kaznu osuđuje Anu Bolen, dok Elizabeta I posmatra - kažeo je otac devojčice za BuzzFeed News.

Ovaj otac dvoje dece objasnio je da je zahtev njegove ćerke rezultat njene velike ljubavi prema pričama. A nakon nedavne posete Hempton Kort palati tokom zimskih praznika, zainteresovala se za dinastiju Tjudor.

- Imali su klizalište u Hempton Kortu. Počastili smo se odlaskom tao za Božić. Odveli smo decu tamo - priča Kingsli.

Devojčicina majka Ana je porozišni režiser za pozadinskim znanjem istorije i svojoj ćerki je ispričala detalje o kraljevskoj porodici koja je nekada živela u palati.

- Mislim da je to bio momenat kada se pojavila iskra interesovanja, to što je videla palatu i imala veoma zabavan dan tamo. Veoma se zainteresovala za priču o tom velikom, debelom, užasnom kralju koji je imao šest žena - priča otac.

Kako su na znazi i dalje oštre mere za suzbijanje viru sa korona, ovaj bračni par organizovao je malu proslavu u parku sa prijateljima, a u sklopu sa kovid ograničenjima.

U centru proslave, kao što je zatraženo, bila je rođendanska torta koja prikazuje egzekuciju Ane Bolen, bivše kraljice Engleske i druge žene kralja Henrija VIII zbog koje se odvojio od katoličke crkve kako bi je oženio - torta je prikazala svu tu dramu.

Rođendanska torta Ana Bolen Foto: Twitter/@KingsleyEdmund

Ana Bolen je obezglavljena 1536. godine nakon što je optužena za preljubu, incest i izdaju.

U fondanu na rođendanskoj torti takođe je izvajana mlada Elizabeta I, ćerka Ane Bolen koja je kasnije postala kraljica Engleske i Irske 1558. godine.

"Sutra će moja ćerka da napuni šest godina. Kao i mnoge druge devojčice njenih godina, insistirala je na tome da dobije tortu koja prikazuje kako buduća kraljica Elizabeta I svedoči pogubljenju Ane Bolen od strane Henrija VII", šaljiv je komentar oca devojčice na Tviteru, uz priloženu fotografiju torte.

Ovaj roditeljski par, koji je snažan pretendent za roditelje godine proveo je tri dana zajedničkim snagama praveći tortu, a Ana je preuzela vodeću ulogu u dizajniranju.

Osim što sami pričaju priče svojoj deci, Kingsli je zaslugu dao programu za decu "Užasne istorije", koji se emituje na BBC-u, a posvećen je prepričavanju istorijskih događaja sa mužičkom podlogom i uz prisustvo komedije, kako bi ohrabrio interesovanje svoje ćerke za tu temu.

- Tokom lokdauna zahvaljujući dobrom starom BBC-u, bilo je mnogo"Užasnih istorija". Kada su nam mozgovi pregorevali zbog školovanja kod kuće, oslanjali smo se na taj program kako bi nam pomogao oko domaćih. Emisija je fantastična, sjajno je to što je uradila ekipa ljudi koja je realizuje - kaže on.

Torta njegove ćerke izazvala je mnoštvo komentara na internetu. Kingsli je priznao da je torta bila daleko od konvencionalne, ali dok su je neki smatrali čudnom, za ponosne roditelje je ona "na neki način savršeno imala smisla".

"Upravo ste mi dali ideju za sledeći rođendan", "Odličan izbor torte. Zaista me je nasmejala. To je moj omiljeni deo istorije. Tjudori, ne obezglavljivanja", neki su od komentara ispod fotografije.

Ovaj tip torti ipak nije tako neobičan i redak kao što biste možda pomislili. To su pokazali korinici Tvitera koji su za svoje ili rođendane dete imali nešto slično.

"Evo je naša od pre nekoliko godina", komentar je iznad slike nešto eksplicitnijeg obezglavljivanja Ane Bolen.

Zašto imati barbi tortu kada možete da imate tri veštice? Možda je ovo logika kojom se vode deca.

"Deca su mi napravila Magbet tortu za rođendan", napisala je jedna žena i priložila fotografiju neobične torte.

Ljubitelji istorije definitivno su znali da cene ovu rođendansku tortu.

"Obožavam ovu tortu" Velik sam fan Tjudora i Henrija VIII, svh šest žena i Elizabete I. Mamina kreativna prijateljica napravila mi je krpene lutke svih tih istorijskih ličnosti. Vaša ćerka je očigledno slučnog duha", "Tačno u tom uzrastu sam i ja bila opsednuta Anom Bolen. Sjajna torta i fenomenalna devojčica!", još su neki od komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    5. jun 2021 | 22:12

    " zahtev njegove ćerke rezultat njene velike ljubavi prema pričama" - А за седми рођендан ће тражити ватрено оружје... Дивна деца, нема кажњавања!

  • Zoki

    5. jun 2021 | 23:07

    Samo pazite da vam dete u 6 razredu ne uleti sa vatrenim oruzjem u ucionicu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA