≫ 

Bajden u Ženevi nosi svetlo plavu kravatu, Putin izabrao ljubičastu: Šta ove boje govore o njima?

Putinov izbor kravate stručnjaci nazivaju tradicionalnim, dok pastelna nijansa plave boje koju nosi Bajden pripada, kako kažu, dečjem asortimanu

  • 3
Vladimir Putin, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin za razgovore u Ženevi izabrao je klasičnu ljubičastu kravatu, što može da ukazuje na odlučnost, dok je kravata predsednika SAD Džoa Bajdena previše svetla, ali to ne simbolizuje da mu je sastanak nevažan - možda ukazuje na želju za pridobijanjem sagovornika, kažu stručnjaci.

Sastanak između dvojice lidera najjačih zemalja na svetu održava se u Ženevi.

- Putin nosi ljubičastu kravatu, sa diskretnom šarom, koliko smo mogli da vidimo, ovo je prilično klasična opcija. Što se tiče boje, on vrlo često bira baš ovu boju. Ali ovaj izbor je veoma zanimljiv, jer je ljubičasta boja - kraljevska boja - kaže Tatjana Nikolajeva, savetnica za poslovni bonton za RIA novosti.

Nikolajeva je primetila da, pošto predsednik Ruske Federacije nikada nije primećen "sa carskim ambicijama", boja govori o njegovoj želji da na bilo koji način i do poslednje snage brani interese otadžbine.

Ljubičasta boja, ako je izabrana kao dodatak, a ne glavna boja, govori o originalnosti i kreativnosti osobe. Prisustvo crvenog snopa govori o odlučnosti, raspoloženju da dinamički, do kraja, brani svoje pregovaračke pozicije.

Albina Koglova, predsednica Nacionalnog udruženje stručnjaka za poslovnu etiku, bonton i protokol, nazvala je Putinov izbor kravate tradicionalnim.

Govoreći o boji Bajdenove kravate, primetila je da vredi spomenuti činjenicu da Amerika i Velika Britanija nisu svesne obavezne bordo kravate na važnim sastancima.

Konkretno, bivši američki predsednik Donald Tramp nosio je grimizne kravate, a njegov prethodnik Barak Obama nosio je plavu prugastu kravatu za inauguraciju.

Iz ovog razloga, u ovom slučaju, Bajdenova kravata "ni na koji način ne ukazuje na to da je sastanak uopšte manje važan ili nebitan", napominje ona.

- Što se tiče Bajdenove plave kravate, znate, za takav nivo sastanaka i dalje biraju tamniju kravatu. Činjenica da je to plava nijansa je, naravno, dobra, ali s druge strane, prilično lagana kravata nije dobra samo u smislu protokola, ovo smanjuje čvrstinu njegovom imidžu - smatra Nikolajeva.

Prema stručnjaku, ova pastelna nijansa plave boje pripada dečjem asortimanu. Prema njenom mišljenju, ovo je slučaj kada čovek, birajući kravatu, nije osećao previše samopouzdanja, demonstrira neku vrstu infantilizma.

Takođe je istakla da takva svetla nijansa može ukazivati na želju za pridobijanjem partnera, jer su svetle boje "manje zastrašujuće".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • konte

    16. jun 2021 | 17:15

    A jesu kakili pre sastanka?

  • mali

    16. jun 2021 | 17:23

    Bajden je senilan.Njemu su Serbia i Siberia isto!

  • MONARHISTA

    16. jun 2021 | 17:29

    U SUŚTINI JOŠ SU SLABI PREMA KINI. ENGLESKA JE DOSTA JAKA KOLO VODI SUPER BAKA. ZATO PRVO IDE DO KRALJICE DO PUTINA PA KOD DJI PINGA A SA SEVERNOM KOREJOM BICE OPET ČIPAVO. BLISKI ISTOK JE IMAO VREMENA DA SE SPREMI TAKO DA CE JEDINO DA PUKNE UKRAINA ILI NEKA DRUGA ODVOJENA RUSKA DRZAVA. SVI VELIKI KROJE KAPU MALIMA I SLABIMA. BALKAN CE BITI MIRAN ZBOG NEMAČKE EKONOMIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA