≫ 

Ovo su najsrećnije zemlje na svetu: Pogledajte ko se "najviše smeje" u regionu

Skandinavija je i dalje najsrećnije mesto na svetu jer, prema najnovijem Svetskom izveštaju o sreći, tri skandinavske zemlje drže prva tri mesta.

  • 7
momci , prijateljstvo Foto: Pexels/Helena Lopes

Uprkos pandemiji, rasprostranjenost sreće u prošloj godini nije se bitno promenila u odnosu na prethodne. Prema rezultatima tradicionalne ankete agencije „Galup“, kombinovane sa pokazateljima razvoja, prva tri mesta na listi najsrećnijih zemalja sveta zauzimaju Finska, Island i Danska. Finska je dobila ocenu 7,89 u rasponu od nula do deset.

Anketa je rađena u proleće 2020, nakon što je svet zahvatila epidemija koronavirusa.

Švajcarska je za dva mesta popravila svoj rezultat u odnosu na 2019. godinu i izbila na četvrto mesto. U prvih deset slede: Holandija, Švedska, Nemačka, Norveška, Novi Zeland i Austrija.

Zanimljivo je da je Nemačka za deset mesta popravila svoju poziciju u odnosu na prethodni izveštaj.

Od zemalja van evropskog kontinenta samo se Novi Zeland ugurao u prvih 10, dok je Kanada spala na petnaestu poziciju. Sjedinjene Američke Države su se sa 19. popele na 14. mesto.

U Aziji je najbolje kotiran Tajvan, na 19. mestu, a u Africi Nigerija, na 59, piše RTS.

Srbija je na 42. mestu sa ocenom 6, a od zemalja bivše Jugoslavije, najbolje stoji Hrvatska – na 23. mestu, sa ocenom 6,51 i Slovenija – na 26. mestu sa 6,46.


Izveštaj zasebno tretira Kosovo, a južna srpska pokrajina nalazi se na 31. mestu.

Video: Gurnuo njušku u pčelinjak i liže med: Pčele mu promenile lični opis, on srećan i sit maše repom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ja

    21. jul 2021 | 11:52

    Ma sta pricate, najsrecnija zemlja smo mi! Najvise se smejemo evo ja i svi moji poznanici, prijatelji familija idemo ulicom i umiremo od smeha jer nas apsolutni vladar svaki dan daje izjave od kojih se i nocu budimo i smejemo dok nas stomak ne zaboli. Covek je car i bolji je od svakog vica, bajke komedije

  • Uroš

    21. jul 2021 | 11:35

    Zanimljivo... Inače, Island se nalazi na prvom mestu u Evropi po samoubistvima dok je Finska na četvrtom (Eurostat). Šta više, skoro sve zemlje Skandinavije i Baltika su među prvih 10. Što bi rekli, izem ti ja takvu sreću.

  • Mm

    21. jul 2021 | 19:30

    Da mi je samo znati na osnovu cega vi to zakljucujete?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA