≫ 

"Sigurno vozi žena": Garaža u Skoplju sa posebnim "lakšim" parkingom za DAME jer su loši vozači?

Nije nam jasno šta je izumitelj ovog natpisa želeo da postigne

  • 10
Parking u garaži u Skoplju Foto: Telegraf.rs

Kada neko napravi prekršaj u saobraćaju, koliko puta ste čuli rečenicu: "Sigurno je vozila žena". Ako ne divlja za volanom, ne trubi jer je neko "uleteo" pre nje ili joj presekao put - sigurno je žena. Ovi stereotipi su se toliko usekli u mentalitet ljudi, da, ne samo da se žene smatraju lošim vozačima, već se za njih prave i posebna parking mesta.

Upravo takvu scenu snimio je čitalac Telegrafa u jednoj garaži u Skoplju. Kako se vidi na fotografijama, parking mesta "za dame" su posebno obeležena i to na prvom nivou.

Na drugom nivou mogu da se parkiraju samo muškarci, verovatno zato što je taj nivo "teži".

Na prvi pogled ovo može da izgleda simpatično - ako verujete da su ljudi koji stoje iza ovih natpisa možda želeli da damama daju prednost, ne želeći da se pripadnice lepšeg pola muče dodatno kako bi našle parking mesto.

Međutim, ako ste žena i vozač, i sigurni u to da vozite i bolje od nekih muškaraca, ovo može da bude uvredljivo. Pogotovo što znate da se na svakom koraku žene nipodaštavaju u saobraćaju, da im se trubi, dobacuje, jer, zaboga, nisu krenule pre nego što se na semaforu upalilo zeleno svetlo.

Parking u garaži u Skoplju Poseban parking za dame u garaži u Skoplju je mnoge žene razbesneo Foto: Telegraf.rs

Šta je osoba koja je smislila posebna mesta "za dame" želela ovime da postigne, nismo sigurni i verovatno nećemo ni saznati, ali zar ne mislite da je vreme da se stane na put ovim stereotipima?

Kao što su žene više puta pokazale da su dobri vozači, tako su i muškarci pokazali da su spretni u kuhinji, pa čak neki kuvaju i bolje od svojih lepših polovina.

Mi ne obeležavamo posebna mesta za muškarce, iako su u mnogim stvarima lošiji od žena.

Baš zbog toga ovakvi natpisi nisu potrebni, jer vređaju i jedne i druge - u ovom slučaju žene...

Šta vi mislite o ovoj podeli parkinga? Pišite nam u komentarima!

Video: Tantalove muke: Neko bi ovde uparkirao šleper, ali ovaj dekica ne uspeva ni smarta

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • TamoNekiMilos

    25. jul 2021 | 19:56

    Ovdje u njemackoj ima takvih parking mjesta, obiljezenih "za zene" i oni se uglavnom na ulazu nalaze, razlog zbog kojih je tako napisano jeste taj, da zene budu zasticene od silovatelja, jer je taj dio pod video nadzorom i najveca mogucnost postoji da tu na ulazu moze neko odmah priteci u pomoc.

  • Pera sa zapada

    25. jul 2021 | 19:53

    U vecini zemalja zapadne Evrope postoje iste oznake, pa se niko nije uvredio. Da, nema veze sa tim ko je losiji vozac, vec damama treba ustedeti vreme trazenja parkinga i olaksati im, jer smo dzentlmeni i vodimo racuna o nasim zenama, sestrama i majkama, a ne bolji vozaci.

  • Taki

    25. jul 2021 | 21:42

    Nije stereotip. Veliki broj zena, smanjicu dosta ali bar 50% njih, se jako lose snalazi u saobracaju. Ima ih i koje su jako dobri vozaci ali je to pre izuzetak nego neki ozbiljan procenat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA