Uginuo najstariji pas u Hrvatskoj: Srećno putuj, Nosonja, i odmori svoje stare kosti

Nosonja je danas zaspao i neće se više probuditi - napisala je Mae Isakson, poznata istarska aktivistkinja za pomoć životinjama

  • 1
kuče, pas, kućni ljubimac

Foto: Freepik

Najstariji pas u Hrvatskoj Nosonja, koji je nedavno napunio 21 godinu uginuo je u svom domu, ovu vest je objavila njegova vlasnica Mea.

- Bila mi je velika čast i velika sreća da budem tvoja najbolja prijateljica u poslednjim godinama tvog života. Došao si mi već kao 16-godišnjak i razum je znao na šta treba da računa, ali srce ne prihvata i slomljeno je - napisala je u objavi.

Nosonja je danas zaspao i neće se više probuditi - napisala je Mae Isakson, poznata istarska aktivistkinja za pomoć životinjama, u svojoj objavi na Fejsbuku.

Mnogi su joj u komentarima izjavili saučešće i podsetili je da je za njega učinila veliku stvar.

- Usrećila si sirotog Nosonju i dala mu topli dom u poslednjim danima njegovog života, kada ga niko nije hteo. Dovela si ga kod sebe i ulepšala mu starost - piše u komentarima.

Nosonja je u februaru napunio neverovatnu 21 godinu. To je kao da je živeo 150 ljudskih. Svašta je prošao tokom života. Prvo je bio smešten u azilu u Osjeku. On je imao povredu na licu pa je zbog toga bilo teško naći porodicu koja bi ga usvojila, prenosi Jutarnji.

Njegove godine bile su još jedan problem, ali Mae je odlučila da mu ulepša poslednje godine života i dovede ga kod sebe u stan. Zbog njegovih godina znala je da neće dugo da poživi, međutim Nosonja ih je sve iznenadio - žive je čak pet i po.

Nosonjina priča jedna je od onih koje svedoče o neverojatnoj snazi pasa koji, čak i kad je najgore, nekako uspe da preživi. Možda slute, a ko zna, možda i znaju, da tuge postoje da bi prizvale smeh, a tame da bi prizvale sjaj. Sretno putuj, Nosonja, i odmori svoje stare kosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Maks

    31. jul 2021 | 07:10

    U tome se meri ljudska velicina. Moje iskreno saucesce devojci a ti mali andjele nadam se da si otišao na neko bolje mesto. Vec 18meseci bez moje duse Maksa a tuga nikako ne prolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA