Prinova u francuskom zoo vrtu: Blizanci pande Huan Huan su živahni, ružičasti i punački

Zoološki vrt Boval koji se nalazi južno od Pariza, saopštio je da su blizanci rođeni noćas i da su teški 149 i 129 grama

  • 0
Panda Huan Huan zoološki vrt Francuska bebe blizanci Foto: Tanjug/AP

Džinovska panda Huan Huan koju je Kina "pozajmila" Francuskoj dobila je danas blizance, objavio je francuski zoološki vrt, dodajući da su mladunci "veoma živahni, ružičasti i punački".

- Huan Huan se jako dobro brine o njima. Uzela ih je u usta da ih liže i očisti. Možemo da čujemo tihi plač - navodi se u saopštenju zoološkog vrta.

Panda Huan Huan zoološki vrt Francuska bebe blizanci Foto: Tanjug/AP

Zoološki vrt Boval koji se nalazi južno od Pariza, saopštio je da su blizanci rođeni noćas i da su teški 149 i 129 grama, prenosi AP.

Panda Huan Huan i mužjak Juan Dži borave u Bovalu na desetogodišnjoj pozajmici iz Kine sa ciljem da se istaknu dobre veze sa Francuskom.

Blizanci imaju starijeg brata Juang Menga, koji je rođen u Francuskoj 2017. godine.

Kako se navodi, ženka pande Huan Huan i mužjak Juan Dži počeli su parenje u martu, ali su veterinari obavili i veštačku oplodnju kako bi omogućili što veću šansu za trudnoću, jer džinovske pande imaju poteškoće u razmnožavanju, a njihovu trudnoću je teško pratiti.

Imena novorođenih pandi znaće se za 100 dana, dok će oni u Francuskoj provesti nekoliko godina, pre nego što budu poslati nazad u Kinu, saopštio je zoološki vrt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA