≫ 

Osuđen bloger koji je lažirao korona napad u metrou, pa sve snimio za Instagram

Tužioci su na početku zatražili da se ovaj državljanin Tadžikistana osudi na četiri godine zatvora. Zvaničnici policije su rekli da je Džaborov namerno "izazvao paniku" u metrou

  • 1
Šala metro

Printskrin: RT

Bloger iz Tadžikistana osuđen je na 28 meseci zatvora nakon što je zbog šale u kojoj se pretvarao da je zaražen korona virusom izazvao uzbunu u moskovskom metrou.

Sudija Karomat Džaborov je u ponedeljak u ruskoj prestonici proglasio blogera krivim zbog huliganstva koji su njegovi prijatelji snimili u februaru prošle godine, baš kada se pojavila pandemija korona virusa. Stanislav Melihov i Artur Isačenko, koji su tada bili sa njim, osuđeni su na dve godine uslovno.

U videu, objavljenom na njegovom Instagram knalogu "Kara Prank", može se videti kako posrće u prepunom vagonu metroa i pada na zemlju. Kada zabrinuti putnici priskoče da mu pomognu, počinje da se grči i hvata za grlo kao da ima napad. Neko od njegovih drugara tada je uzviknuo "korona virus", a putnici koji su mu pritrčali u pomoć počeli su da se sklanjaju od njega, piše Russia Today.

 

On je nedugo zatim priveden, a kada su policajci shvatili da im je dao pogrešnu adresu, zadržan je u zatvoru do početka suđenja.

Tužioci su na početku zatražili da se ovaj državljanin Tadžikistana osudi na četiri godine zatvora. Zvaničnici policije su rekli da je Džaborov namerno "izazvao paniku" u metrou, u vreme kada su vesti o širenju korona virusa u Kini i počele da se pojavljuju na naslovnicama, a o ozbiljnostima i simptomima ove bolesti se znalo malo.. U to vreme u Rusiji su registrovana su samo dva slučaja virusa.

Video: Uhapšena influenserka: Preplavila znak Holivuda iz revolta prema Instagramu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA