≫ 

Uginula je jedna od najstarijih divljih kobila

Područje Severne Karoline dom je za krdo divljih kolonijalnih španskih mustanga

  • 0
Severna Karolina, umro divlji konj Foto: Tanjug/AP

Jedan od najstarijih divljih konja u Severnoj Karolini uginula je ovog vikenda zbog ekstremno visokih temperatura u tom području.

Hejzel je imala više od 20 godina i bila je jedna od najstarijih kobila na plaži, saopšteno je iz fonda za divlje konje Korola.

- Primetili smo da je poslednjih dana malo usporena. Visoke temperature su pogubne za stare životinje - rekli su iz udruženja.

Pregledom uginulog konja utvrđeno je da nema znakova povrede što ukazuje da je preminula prirodnom smrću, piše Independant.

- Činilo se da uživa u svojoj ulozi bake kobile. Često je čuvala svoje unuke dok su im majke pasle travu. Nedostajaće nam da je vidimo na plaži. Teši nas činjenica da je imala lep život - piše u objavi udruženja na Fejsbuku.

Područje Severne Karoline dom je za krdo divljih kolonijalnih španskih mustanga. Slobodno lutaju plažama i jedu morski zob i domaću travu. Druge populacije divljih konja na istočnoj obali mogu se naći na Asatažu, Virdžiniji i Merilendu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA