Unuke Al Kaponea prodaju njegove privatne stvari: Na aukciji džepni sat od platine i dijamanata

Među aukcijskim predmetima, omiljeni pištolj gangstera, fotografije, pismo sinu

  • 0
Al Kapone aukcija Printskrin: witherells.com, Foto: Wikimedia/United States Bureau of Prisons

Unuke američkog gangstera Al Kaponea (1899-1947), koje decenijama žive mirnim životom u SAD, pripremaju aukcijsku prodaju dedinih privatnih stvari, kao što je njegov omiljeni pištolj, fotografije sa porodicom i "saradnicima" i pismo koje je poslao iz zatvora Alkatraz sinu Soniju.

Na aukciji u Sakramentu 28. avgusta biće još pojedina oružja koje su posedovali Al i Soni, deo zlatnog novčica, njegov džepni sat od platine i dijamanata, nameštaj, srebro, porcelan i nakit i kućni film na staroj traci "u kojima su Al Kapone i saradnici", preneo je "San Francisko hronikl".

Aukcijski katalog nečega što se zove "Vek notornosti - imovina Al Kaponea" sastoji se od 174 predmeta, koje je objavio withrells.

Dajen Kapone (77), jedna od tri žive unuke bivšeg mafijaškog bosa, čiji život je poslužio kao motiv i za poznati film "Skarfejs", kaže da su se odlučile na prodaju jer su premašile sedamdesete godine.

- Odlučile smo da je vreme da se pozabavimo sa time i da dozvolimo javnosti da ima te predmete - rekla je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA