Tradicija ili zlostavljanje životinja: 1.500 delfina ubijeno u lovu na Farskim Ostrvima

Mnogo se raspravljalo o tome je li je ova manifestacija domorodaca užasan i okrutan čin ili važna kulturna praksa koja ostrvljanima pruža osećaj identiteta i zajedništva

  • 13
pomor delfina delfini uginuli Farska ostrva Foto: Tanjug/AP

Tokom vikenda na Farskim Ostrvima ubijeno je 1428 delfina.

Delfini su nastradali u lova koji je deo farske tradicije lova na delfine. U okviru ove manifestacije delfini se motornim čamcima teraju na kopno a zatim ih ubijaju na obali.

Zaštitnici životinja ovogodišnji lov nazivaju najvećim lovom na delfine ili kitove u istoriji Farskih ostrva. drugi po redu bio je davne 1940. godine kada je ubijeno 1200 kitova, piše Euro news.

- To je verovatno najveći pojedinačni lov na kitove ikada zabeležen u svetu - dodala je organizacija u danas objavljenom saopcšenju, nakon što je podelila snimke ubistva životinja koje se dogodio u ovoj zemlji.

Mnogo se raspravljalo o tome je li je ova manifestacija domorodaca užasan i okrutan čin ili važna kulturna praksa koja ostrvljanima pruža osećaj identiteta i zajedništva.

Šta vi mislite o ovom običaju, pišite nam u komentarima.

Video: Usamljeni delfin ponovo viđen kako traga za društvom: Prišao deci i dao sve od sebe da im se dopadne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA