U sali za sastanke Ministarstva poljoprivrede iza klima uređaja živela 33 šišmiša: Jedva ih uhvatili

Kada su prišli klima uređaju, šišmiševi su počeli da lete okolo. Jedan je prebačen u zoološki vrt u Zagrebu, ostali su pušteni u prirodu

  • 2
Slepi miš Foto: Facebook/Azil Dumovec

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u utorak izašla je na intervenciju u Ministarstvo poljoprivrede i zbrinula koloniju slepih miševa koje su radnici ministarstva primetili iza klima uređaja u sali za sastanke.

- Radnici Ministarstva primetili su šišmiše iza klima uređaja u sali za sastanke i o tome obavestili Hrvatsku agenciju za okolinu i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu - saopšteno je iz Dumovca - Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Kažu kako je hvatače iznenadila činjenica da ih je iza klima uređaja dočekala cela kolonija šišmiša.

Većinu slepih miševa su brzo i nežno smestili u kutiju, ali su se neki razleteli po prostoriji.

Pritom su se kačili za spušteni plafon, rasvetu i ventilaciju. Kad su svi šišmiši ulovljeni, prebrojani su. U kutiji su bila 33 šišmiša.

Jedna ženkica je delovala sumnjivo, pa je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a hvatači su ostale slepe miševe na Bundeku pustili u prirodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA