≫ 

Fotografija uslikana u moru kod Halkidikija o kojoj priča svet

Na plaži u malom selu na Halkidikiju Nikolas je uslikao neverovatan prizor

  • 10
SVETSKI DAN OKEANA Šta sve kriju dubine? Foto: Tanjug/NOAA Office of Ocean Exploration and Research

Okean je jedno mistično mesto i niko ne zna šta sve krije na dnu. Dom je raznim stvorenjima, izgubljenim civilizacijama... Mnogi se plaše da ga istraže, jer ne znaju šta bi sve mogli da otkriju kada zađu u njegove dubine. Oni koji se jesu usudili, snimili su neverovatne prizore.

Fotografi širom sveta su i ove godine slali svoje fenomenalne fotografije za "Ocean Photography Awards" i otkrili su svetu magiju neistraženih dubina.

Posebnu pažnju privukla je fotografija koja je stigla sa Balkana. Naime, grčki fotograf Nikolas Samaras uslikao je morskog konjica koji kroz vodu vuče hiruršku masku.

- Kada negde stalno ronite možete da uočite razliku. Često sam u Stratoniju, malom selu na Halkidikiju i tamo redovno fotografišem morske konjice. Šta se promenilo u vodi, mnogo je kovid otpada - rekao je Nikolas.

Tu je i fotografija Stivena Kovača, koji je uslikao ribicu koja pokušava da pojede opušak.

- Ovo je najbolja ilustracija koliko su ljudi nemarni i kako bacaju sve svuda i kako to utiče na divlji svet - kaže Kovač.

On ističe da je ova ribica pikavac pomešala sa manjom ribom.

- Na kraju sam se umešao da ne bi progutala opušak, mislim da bi je to ubilo - rekao je fotograf.

U galeriji pogledajte još neverovatnih fotografija morskih dubina.

Video: Smrt zvana plastična kesa: U čemu vi nosite namirnice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cica

    15. septembar 2021 | 11:47

    Zbog lenjosti, sebičluka i nemarnosti uništavamo prirodu, pri tom ne mareći šta ostavljamo deci koja dolaze posle nas. Važan nam je samo ovaj trenutak!!!

  • Kvazivirus

    15. septembar 2021 | 11:55

    Ne uspeva u morskoj vodi?

  • Srboljub

    15. septembar 2021 | 19:07

    Bre, pre 40god išao sam u prirodu bez plastike i to je bio raj ali svuda je bio taj raj besplatan, lep, božanstven. Danas nemamo gde da odemo sem na mesta koja moramo platiti a plaćamo da bi neko raskrčio đubre da bi mi videli prirodu i lepotu? Mislim da je kasno ali plastiku treba zabraniti pod hitno ili može prodaja ali u cenu mora se uračunati ekologija ili uništavanje i čišćenje. Tako kesa treba da košta 5000 din pa neka je kupi ko hoće a novac da ide za njeno uništavanje ili za štetu koju napravi. I tako za svu plastiku. Telefon 350€ za reciklažu 500€.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA