Na Fejsbuku pretio da će austrijskog kancelara dići u vazduh, smestili ga na psihijatriju

Kurc nije reagovao na ove pretnje, ali je reagovalo tužilaštvo koje je pokrenulo istragu

  • 2
Sebastian Kurz, Sebastijan Kurc

Foto: Tanjug/AP

Zbog pretnji upućenih austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu sud u Gracu doneo je presudu da jednog Štajerca smesti na psihijatriju.

- Još samo jednom ću to reći - Sebastijane dići ću te u vazduh - napisao je osuđeni na svom Fejsbuku.

Pošto nije usledila nikakva reakcija on je dalje napisao Kurcu da će, ukoliko mu se ne javi, "dići ceo Hofburg u vazduh".

Kurc nije reagovao ni na ove pretnje, ali je reagovalo tužilaštvo koje je pokrenulo istragu.

Tužilac je istakao da je jasno da je optuženi pretio Kurcu smrću i eksplozivom.

Advokat optuženog pokušao je da ublaži pretnje, rekavši da nije siguran da je Kurc uopšte primio k znanju šta je napisao.

Optuženi je rekao da je tačno da je to napisao, ali da je sve i obrisao, kao i da se nalazio u vanrednom psihičkom stanju nakon smrti majke i zbog toga što ga je napustila supruga sa troje dece.

- Kakve veze s tim ima Kurc? On nije nadležan za vašu decu - upitala je sudija Angelika Haker, na šta je on odgovorio da je bio loše raspoložen i da smatra da je Kurc dobar političar.

Sudski veštak psihijatar Manfred Valcl došao je do zaključka da optuženi pati od bipolarnog poremećaja, sa manijom praćenja.

Inače optuženi na svom telu ima istetovirane sve datume o bolovanju i hospitalizaciji, a psihijatar je predložio sudu da optuženog smesti na psihijatriju radi lečenja, što je sud uvažio.

Video: Strašni prizori poplava u Austriji: Bujica nosi sve pred sobom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ljubiša

    16. septembar 2021 | 16:58

    Pa to je svuda u svetu tako, samo kod nas STR-tužioci, prvo pogledaju pristigle koverte, pa imovinsko stanje, i ako si ukrao kilo hleba, 30 dana pritvora, ali ako voziš audi, bmv, masarati, mečkicu, ferari... onda "nema dokaza".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA