Umotana u zavesu polagala prijemni: "Maske nisu proveravali, ali su im kratke pantalone smetale"

Jubli Tamuli nazvala je to "najgorim, ponižavajućim iskustvom" u svom životu

  • 1
Jublee Tamuli Foto: Indianexpress.com

Devetnaestogodišnja studentkinja iz Indije, koja se pojavila u kratkim pantalonama na polaganju ispita bila je prinuđena da obmota zavesu oko nogu nakon što je profesorka prokomentarisala njenu odeću.

Jubli Tamuli je sa ocem putovala 70 kilometara od kuće, kako bi stigla na prijemni ispit u Tezpuru, prenosi BBC.

Otac je požurio na pijacu da kupi pantalone, ali Jubli je rekla da je morala da se umota u zavesu pošto imala određeno vreme za test i nisu hteli da ga pomere zbog nje.

Ponižavajuće iskustvo

- Je l' zločin nositi kratke pantalone? Sve devojke nose šorts. Ako nisu hteli da nosimo šorts, trebalo je to da navedu u ispitnim dokumentima - rekla je novinarima ispred fakulteta.

Incident se dogodio u sredu, tokom prijemnog ispita za Poljoprivredni fakultet, koji se održava na Institutu za menadžment i tehnologiju.

- Nisu proverili protokole za zaštitu od pandemije korona virusa, maske ili čak temperaturu, ali su proverili da li ima kratkih pantalona - rekla je devojka.

Tamuli je rekla da ispitni dokumenti ne navode nikakav kodeks oblačenja. Obezbeđenje joj je dozvolilo da uđe u Unstitut, ali ju je profesorka zaustavila na ulasku u salu.

Jubli ju je zamolila da razgovara sa njenim ocem, ali nije vredelo. Incident je izazvao oštru reakciju mladih, koji su na društvenim mrežama izrazili ogorčenost.

Krive zapadnu odeću za degradaciju mladih

Mnogi su ponašanje profesorke nazvali nečuvenim i smešnim.

Da podsetimo, nedavno je Nehu Pasvan (17), takođe iz Indije, nasmrt pretukla porodica, jer su bili protiv njene odluke da nosi farmerke.

Ograničenja u odeći, posebno za žene i devojke, rutinski se prijavljuju širom Indije, zapadnu odeću krive za moralnu degradaciju mladih.

U martu je tadašnji glavni ministar severne države Utarakand, Tirat Sing Ravat, optužen za "mizoginiju" kada je osramotio ženu koju je sreo na letu zbog nošenja "pocepanih farmerki".

Takva mišljenja takođe ponekad imaju fatalne posledice po žene.

Video: Auto žestoko pokosio motocikl na skretanju: Dve osobe letele 6m pa odmah nakon sudara stale na noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    17. septembar 2021 | 15:21

    "ali su im kratke pantalone smetale" - КАКО да им не сметају, само искачу бебе... Још мало па више него Кинеза.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA