≫ 

20 čučnjeva za besplatnu vožnju gradskim prevozom: Da li biste vežbanjem "platili" kartu?

U rumunskom gradu Klužu postoji takozvana "karta zdravlja" - ukoliko za dva minuta uradite 20 čučnjeve, možete besplatno da se vozite cele nedelje

  • 2
Rumunija, cucnjevi Printskrin: Youtube/Sports Festival Romania

Šta biste sve uradili, samo da ne morate da platite vožnju u gradskom prevozu? Ako biste bez problema bili spremni na malo više fizičke aktivnosti pre ulaska u autobus, onda će vam se ideja o čučnjevima na stanici i te kako dopasti.

Naime, rumunski grad Kluž svojim stanovnicima nudi mogućnost da urade 20 čučnjeva i besplatno se voze gradskim prevozom čitavu nedelju, piše Romania insider.

Ideja za ovu "kartu zdravlja" potekla je od organizatora lokalnog sportskog festivala prošle godine, a u međuvremenu su je prigrlile i vlasti Kluža, grada u Transilvaniji, s ciljem da ohrabre stanovnike ovog mesta da budu fizički aktivniji i vode zdrav život.

Za sada je ovaj sistem implementiran samo na stanici Memorandumului Sud. On funkcioniše vrlo jednostavno.

Dovoljno je da stanete ispred automata za karte na obeleženo polje i pokušate da uradite 20 čučnjeva u roku od dva minuta. Specijalni senzor će da broji vaša ponavljanja ove vežbe, a ako je završite u datom roku, iz automata će vam izaći nedeljna karta gradskog prevoza. Na ovaj način ćete uštedeti značajnu sumu novca, budući da karta za jednu vožnju košta oko 0,5 evra.

Kada je ova akcija prvi put pokrenuta prošle godine, izračunato je da su građani i posetioca Kluža uradili ukupno milion čučnjeva od 1. septembra do 31. decembra 2020, što je oko 1.900 sati treninga.

Za svoj trud su dobili 55.000 karata gradskog prevoza. Organizatori ovogodišnje kampanje za zdrav život očekuju da ove brojke uskoro budu višestruko nadmašene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko

    8. oktobar 2021 | 09:54

    Nije losa fora, samo sto bi kod nas izgledalo smesno! Posto je guzva, ne bi mogao jedan po jedan, nego bi morala cela stanica u isto vreme.

  • Mix

    8. oktobar 2021 | 07:30

    Ne pada mi na pamet!! Koji bre čučnjevi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA