≫ 

Direktorki škole u Kanadi preti otkaz jer sluša Iron Maiden

Nekolicina učenika stalča je na stranu direktorke

  • 5
Iron Maiden koncert Foto: Profimedia/Ron Elkman /ddp USA
Iron Maiden koncert Foto: Profimedia/Ron Elkman /ddp USA

Šeron Berns, direktorka kanadske srednje škole u Edenu, trenutno je pod pritiskom roditelja učenika koji su preko Fejsbuka otkrili da sluša bend Ajron Mejden i zbog toga traže da ona bude otpuštena. 

Nezadovoljni roditelji zatražili su smenu direktorice jer, prema njihovim rečima, otvoreno iskazuje simpatije prema satonističkim sibolima i okultnim praksama.

- Otvoreno prikazivanje satonističkih simbola direktno je u sukobu sa vrednostima škole.Zato zahtevamo da Šeron Berns bude smenjena tei da na njeno mesto dođe drugi direktor - navodi se u peticiji koju su potpisala 553 roditelja, piše Independent.

Međutim, nekolicina učenika odlučila je da stane na stranu direktorke. Njihovu peticiju je do sada potpisalo nešto više od 22 hiljade ljudi. Naveli su kako ne odobravaju osuđivanje direktorke na osnovu njenih objava na društvenim mrežama i da nadležni ne smeju da zanemare činjenicu da Berns obavlja sjajan posao u školi.

- Uložila je mnogo napora kako bi naučila učenike da je Eden mesto u kom se poštuju različitosti, pa je čak napravila posebnu sobu u kojoj studenti mogu da se mole. Ovo je prostorija koju mogu da koriste svi učenici koji su hrišćanske veroispovesti. Učinila je školu sigurnijom i jedan je od najboljih i najentuzijastičnijih direktora koje je ova škola ikad imala - napisali su učenici u peticiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA