≫ 

Kolumbija steriliše nilske konje sa imanja Pabla Eskobara

Vlada je do sada sterilisala 24 od više od 80 nilskih konja iz Hacijende Napolis

  • 0
Nilski konji Julija i Nidža

Ilustracija Foto: Milena Đorđević

Kolumbijska vlada steriliše nilske konje koji su se neočekivano razmnožili, a koji su došli sa luksuznog imanja Hacijenda Napolis koje je pripadalo narko dileru Pablu Eskobaru.

Eskobar je ilegalno uvozio egzotične životinje za svoj privatni zoološki vrt uključujući i takozvane "kokainske nilske konje", za koje se smatra da su najveće krdo nilskih konja izvan Afrike, piše BBC.

- Bilo ih je fizički teško premestiti pa su ih vlasti samo ostavile tamo, verovatno misleći da će uginuti, ali bez predatora u Južnoj Americi, nilski konji su se razmnožili - rekla je kolumbijska biološkinja Natali Kastelblanko.

Prema rečima stručnjaka, nilski konji su počeli da se šire jednim od glavnih plovnih puteva u zemlji, rekom Magdalenom, a kolumbijski ekolozi kažu da su Eskobarovi nilski konji invazivna vrsta i da potiskuju domaću faunu.

Vlada je do sada sterilisala 24 od više od 80 nilskih konja iz Hacijende Napolis, a većina životinja sa imanja premeštena je u zoološke vrtove širom Kolumbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA