Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare: "Premlada je u srcu"

"Njeno veličanstvo veruje da imate onoliko godina kako se osećate i u skladu sa tim kraljica ne veruje da ispunjava relevantne kriterijume da bi mogla da prihvati nagradu", navodi se u pismu Toma Laing-Bejkera, pomoćnika kraljičinog privatnog sekretara

  • 7
Kraljica Elizabeta

Foto: Tanjug/AP

Britanska kraljica Elizabeta (95), koja vlada skoro sedam decenija, poručila je da se oseća premladom u srcu da bi joj se dodelila titula "stare osobe godine", otkrili su njeni pomoćnici.

Uprkos tome što se nedavno prvi put u javnosti pojavila sa štapom, kraljica nije klonula duhom.

Organizatori godišnjih satiričnih nagrada, čiji su dosadašnji dobitnici između ostalih glumci oskarovci, nobelovci i kraljičina majka, koja je umrla u 101. godini 2002, obratili su se kraljici da vide da li bi prihvatila takvu čast, prenosi Rojters.

Međutim, iz časopisa „Oldi Magazin” saopštili su da su primili "ljupko pismo" u kojem im se šalju najtoplije želje, ali i informacija da se njihova ponuda odbija.

Ovu nagradu odbio je i njen pokojni suprug, princ Filip

 

- Njeno veličanstvo veruje da imate onoliko godina kako se osećate i u skladu sa tim kraljica ne veruje da ispunjava relevantne kriterijume da bi mogla da prihvati nagradu, te se nada da ćete pronaći dostojnijeg primaoca - kaže se u pismu Toma Laing-Bejkera, pomoćnika kraljičinog privatnog sekretara.

Elizabeta je u ovom slučaju postupila kao i njen pokojni suprug, princ Filip, koji je umro u aprilu u 99. godini, a koji je pre jedne decenije odbio priliku da osvoji ovu nagradu, koja se već 29 godina dodeljuje za doprinos starijih generacija javnom životu.

Ipak ceremonija dodele imaće na neki način "kraljevski pečat", pošto će Kamila, supruga Elizabetinog sina i naslednika princa Čarlsa, uručiti nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

Video: Velika Britanija ispratila je na večni počinak princa Filipa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA