≫ 

Dok se premijerka obraćala naciji, desio se zemljotres: Zgrabila govornicu i nastavila da priča

Ardern je nakratko zgrabila govornicu kada je počelo podrhtavanje

  • 1
Jacinda Ardern, Džasinda Ardern Foto: Tanjug/AP

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern je nakratko zastala dok se obraćala naciji na konferenciji za novinare u vezi sa korona virusom, u trenutku kada je zemljotres potresao Velington, glavni grad Novog Zelanda, da bi potom nastavila da govori.

Velington i obližnja područja je u četvrtak potresao zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali sa epicentrom 35 km jugozapadno od gradića Taumarunui, saopštio je novozelandski centar za geološka istraživanja Geonet, a prenosi agencija Rojters.

Ardern je nakratko zgrabila govornicu kada je počelo podrhtavanje, nasmešila se i obratila se novinaru postavljajući pitanje: "Izvinite, malo odvraćanje pažnje. Da li biste mogli da ponovite to pitanje?"

Ona je novinarima na kraju događaja rekla da zamenik premijera Grant Robertson, koji je takođe bio na sceni, nije bio potpuno ubeđen da je reč o zemljotresu i da je mislio da je to samo jak vetar.

Novi Zeland često pogađaju zemljotresi slabog do srednjeg intenziteta jer leži na seizmički aktivnom "Vatrenom prstenu".

Premijerka je tako i pre godinu i po dana morala nakratko da prekine gostovanje na televiziji, kada je sve počelo da se trese.

- Čini se da imamo zemljotres, Rajane. Dobro se drma, vidite stvari koje se tresu iza mene - rekla je tada iznenađena Ardern, koja se potom brzo sabrala i nastavila intervju.

Video: Pogledajte kako se tresao Krit tokom zemljotresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • M

    22. oktobar 2021 | 10:09

    Jacinda je 🧡! Najbolja politicarka i premijerka i izuzetno fina osoba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA