≫ 

Policajac spasio devojčicu od zlostavljanja, pa je usvojio: "Najbolja odluka koju smo doneli"

Ona je trebalo da sa Zakom, njegovom suprugom i dvoje dece bude nekoliko meseci

  • 2
Policajac i devojčica Printscreen: Facebook/Super Mommy

U gradu Kingman, poznatom kao "srce Rute 66" većina policijskih prijava povezane su sa drogom ili nasiljem u porodici. Život jednom policajcu po imenu Zak potpuno se promenio kada je poslat da ispita slučaj zlostavljanja deteta u jednoj porodici. 

Tamo ga je čekala dvogodišnja devojčica Kajla.

- Srce mi se cepalo kada sam je ugledao u modricama. Imala je frakturu lobanje, krvarenje na mozgu i povredu lakta. Ono što me je očaralo je snažan duh koji je imala - kaže Zak, prisećajući se njihovog susreta.

Ovo, nažalost, nije bio prvi slučaj zlostavljanja dece koji je ovaj policajac video.

- Prisustvovao sam slučaju kada je 13-mesečna beba preminula. To mi je bilo najteže. To me je toliko emotivno pogodilo, da taj događaj ponovo proživim svaki put kada pričam o njemu. Kajla je mogla da bude kao ta devojčica, ali Bog je za nju imao drugačiji plan - kaže on.

On se sa devojčicom sprijateljio dok su čekali da socijalni radnici dođu po nju. Njegove brige o njoj i posebne veze koju su tada ostvarili setili su se i zaposleni u Centru za socijalni rad kada su tražili u koju bi hraniteljsku porodicu ona mogla da bude privremeno smeštena, piše CNN.

- Pitanje koje nam je zauvek promenilo život je ono koje su mi postavili zaposleni u Centru. Pitali su me da li bi ona mogla neko vreme da bude u našoj porodici, a i supruga i ja smo odmah rekli da može - kaže Zak.

Ona je trebalo da sa Zakom, njegovom suprugom i dvoje dece bude nekoliko meseci.

- Rekli su mi da bi ona trebalo da bude kod nas nekoliko nedelja, do mesec dana, sve dok joj je pronađu novi dom. Čekali smo svaku nedelju, svaki poziv na sud, a da nismo znali koliko ćemo još vremena moći da budemo sa njom. Nisam mogao da prestanem da razmišljam kakva budućnost čeka ovu devojčicu, posebno jer znam kako prolaze deca koja su u sistemu za usvajanje - pričao je on kroz suze.

Porodica je za to vreme počela da putuje sa Kajlom, zajedno su bili i u Diznilendu i na Havajima, a godinu dana kasnije Zak i njegova supruga su konačno usvojili devojčicu.

- Nikada nisam čuo da je ijedan naš kolega učinio nešto slično. Kada smo čuli da su usvojili devojčicu bili smo presrećni, posebno zbog svega što je devojčica ranije doživela - rekao je jedan od Zakovih kolega detektiv Hit Mozbi.

Za one koji se dvoume da li da usvoje dete, Zak kaže da se ne plaše da to učine jer je to bila jedna od najboljih odluka koju je njegova porodica učinila.

- Samo to uradite. Proces nije tako komplikovan kao što nam se čini - kaže Zak.

Video: Pedofil uhvaćen na delu: Policija uspela da mu uđe u trag pre nego što je povredio devojčicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA