≫ 

Presmešno obaveštenje iz studentskog doma: Ne gasite piliće po zidovima

"Poštovani, strogo je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma"

  • 1
Cigareta, cigarete, pepeo Foto: Shutterstock

Obaveštenje koje je osvanulo u zagrebačkom Studentskom domu "Cvetno naselje" zabavilo je korisnike Tvitera. Naime, Uprava doma objavila je obaveštenje na engleskom jeziku u kom napominju da je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma, navodi Večernji list.

- Poštovani, strogo je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma, a posebno gašenje "pilića" po zidovima, klupicama i fasadi zbog opasnosti od izazivanja požara. Takvi postupci povlače za sobom disciplinsku i materijalnu odgovornost - stoji u obaveštenju na engleskom.

Predmet ismevanja na internetu postala je sporna reč "chicks" koju je verovatno "umuvao" Gugl prevod.

U međuvremenu su se izvinili iz Uprave Studentskog doma jer je došlo do "nestručnog prevoda na engleski jezik".

- S obzirom da smo uočili kako se u čajnim kuhinjama studentskih paviljona puši i da se opušci gase po stolovima, zidovima i fasadi paviljona, od strane uprave studentskog doma napisano je obaveštenje studentima u kom ih obaveštavamo da je u prostorijama studentskog doma strogo zabranjeno pušenje, jer predstavlja opasnost i može da dovede do požara pa takvi postupci povlače odgovornost stanara prema Pravilniku o domskom redu i uslovima boravka studenata u domovima SC u Zagrebu. Nažalost, došlo je do nestručnog prevoda na engleski jezik. Izvinjavamo se svim studentima zbog nastalih neugodnosti i zbunjujućih informacija. Sva sporna obaveštenja su uklonjena - napisali su.

Video: Studenjak u doba korone: Studenti željni druženja i zaljubljivanja, nema više žurki po sobama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA