≫ 

Hong Kong uveo autobusku liniju samo za spavanje: Sva mesta odmah rasprodata

Ulaznice za petosatno putovanje variraju od 13 do 51 dolar po osobi, a zavise od toga hoće li putnik odabrati gornji ili donji deo autobusa

  • 0
Hong Kong

Ilustracija Foto: Pixabay

Stanovnici Hong Konga nemaju dovoljno vremena za odmor i san, stoga spavaju na putu do posla u javnom prevozu.

Neispavani stanovnici Hong Konga dobijaju autobusku liniju samo za spavanje. Putovanje dugo sedamdeset šest kilometara koje će trajati 5 sati namenjeno je ljudima koji se uspavaju dugim vožnjama, prenosi AP.

- Kad smo osmišljavali nove autobuske ture, na društvenim mrežama sam vidio objavu svog prijatelja koji je napisao da zbog stresnog posla pati od nesanice - rekao je Kenet Kong, menadžer marketinga i poslovnog razvoja agencije Ulu travel.

On je dodao da kad bi se vozio autobusom svaki bi put zaspao poput bebe.

- Upravo mi je taj slučaj dao ideju za pokretanje autobusne linije koja će služiti samo za spavanje putnika željnih spavanja, ali i putovanja - zaključio je Kong.

Ulaznice za petosatno putovanje variraju od 13 do 51 dolar po osobi, a zavise od toga hoće li putnik odabrati gornji ili donji deo autobusa. Za što kvalitetniji san, svaki putnik na početku putovanja dobije masku za oči i slušalice za uši.

U subotu je u funkciju pušten prvi autobus pun sna željnih Kineza, a sva su mesta odmah rasprodata.

Neki od putnika su se pripremili unapred te sa sobom poneli ćebiće i papuče, dok su neki sa sobom poneli jastuke za putovanje.

- Patim od nesanice, pa sam odlučio da isprobam novost na tržištu za nas koji ne možemo da spavamo - rekao je 25-godišnji Anson Kong, jedan od putnika s prvog putovanja.

Drugi putnik, Marko Jung, rekao je da se pridružio turi jer i inače zaspi tokom putovanja, a ovo mu se činilo kao dobra prilika za dodatni san.

- Ljudi u Hong Kongu nemaju dovoljno vremena za spavanje, zato moramo koristiti drugo vreme i načine za san, na primer na putu do posla u javnom transportu - rekla je dr Širli Li, glavna naučnica Klinike i laboratorija za istraživanje spavanja na Univerzitetu u Hong Kongu.

Video: Prati online nastavu sve u 16: Koliko je dece od jutros u ovakvom stanju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA