"Policija vam zahvaljuje na rečima koje diraju u srce": Uhapsili ga, on poslao pismo iz zatvora

"Verovatno mi je bilo potrebno da vidim kako je ovde da bih cenio slobodu", napisao je zatvorenik

  • 0
poruka, hemijska olovka, pismo, ilustracija

Foto: Pixabay

Krajem jula policajci su slučajno proverili muškarca na glavnoj železničkoj stanici u nemačkom Bohumu i otkrili da za 31-godišnjaka postoji nalog za hapšenje zbog prevare. Od tada je u zatvoru – i sredinom novembra napisao je zapanjujuće pismo policiji.

Sadržaj je bio bez uvreda i pretnji i sa puno reči zahvalnosti, navodi Fenix magazin.

"Verovatno mi je bilo potrebno da vidim kako je ovde da bih cenio slobodu", napisao je zatvorenik. On je posebno zahvalio dvojici policajaca koji su ga – u prisustvu njegovog sinčića– uhapsili bez puno buke. S njim su bili "jako pažljivi i fini". Pismo uhapšenog, za kog policija ne otkriva identitet, završava željom službenicima: “Ostanite zdravi!” Pozadina njegovih postupaka bila je njegova zavisnost od kockanja. Stanovnik Bohuma sada prima stručnu pomoć. Ako bude sve u redu, očekuje se da će početkom iduće godine izaći iz zatvora. “Zahvaljujući vama postaću druga osoba koja pošteno i ozbiljno ide na posao i biću uzor svom sinu.”

Kada dođe u policijsku stanicu, sve to želi lično da ispriča policajcima.

Službenici Bohuma su dirnuti pismom zatvorenika, pa su napisali: "Policija vam zahvaljuje na rečima koje diraju u srce, verujemo mu na reč i želimo njemu i njegovoj porodici sve najbolje u budućnosti.”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA