≫ 

Meštani u suzama ostavljali cveće i klanjali se stradalom slončetu: Najpotresniji prizor sa sahrane

Majka i mladunče uginuli su nakon što ih je udario brzi voz

  • 0
Indija, slon, nesreća Foto: Tanjug/AP

Dva slona, ženka i mlado slonče za koje se veruje da je njeno mladunče, stradali su kada je na njih naleteo voz u Indiji, u utorak uveče.

Stravična nesreća dogodila se oko 22 sata, na obodu Guvahatija, a za nesrećne životinje nije bilo spasa.

Veruje se da je majka sa mladunčetom krenula u pravcu grada u potrazi za hranom, kada je na njih, dok su prelazili šine, naleteo brzi voz.

- Često slonovi dođu u naš kraj sa obližnjih brda. Prelaze i autoput u potrazi za hranom. Čitavo krdo je došlo sinoć, ali je dvoje stradalo kada ih je udario voz - rekao je lokalni meštanin.

Jedan slon pronađen je bez znakova života između dve železničke pruge, dok je drugi od siline udarca odleteo nekoliko desetina metara dalje.

Zvaničnici su dojurili na mesto nesreće čim su čuli šta se dogodilo. Već danas organizovana je sahrana nesrećnih životinja.

Meštani, mnogi sa suzama u očima posmatrali su kako bageri kopaju rupe gde će biti spuštena tela slončeta i ženke, verovatno njegove majke.

Još dok njihova tela nisu preneta do rake, meštani su prilazili da se oproste od životinja, žaleći što su stradali na tako surov način. Na glavu ženke spuštali su cveće i klanjali joj se.

Nakon toga su stajali dugo kraj rake da se oproste od slonova. Kada su tela spuštena, meštani su preko njih bacili so, kako bi ubrzali proces raspadanja tela.

Nažalost, ovo nije prvi put da slonovi stradaju u železničkim nesrećama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA