≫ 

Unuka i deda (88) diplomirali istog dana: Ostvario je životni san o dobijanju diplome

Melani je 2016. završila srednju školu, a njen deda, koji je tada imao 82 godine, rešio je da krene na časove kako bi ostvario svoj san o dobijanju diplome

  • 2

Devojka (23) iz Teksasa i njen 88-godišnji deda će 2022. godinu započeti kao diplomirani studenti.

Melani Salazar iz San Antonija je 11. decembra dobila diplomu iz umetnosti komunikacije na Univerzitetu Teksas.

Ona je diplomirala istog dana kao i njen deda, Rene Neira, koju je dobio stepen priznanja iz ekonomskih nauka.

- Kada smo bili na bini, osetila sam kako su me preplavile emocije. Bila je tišina. Nisam čula ni aplauz, ali su mi rekli da je ceo stadion eruptirao - rekla je Melani.

Deda i unuka su zajedno započeli svoje visoko obrazovanje na koledžu u San Antoniju, Palo Alto koledžu, 2016.

Melani je tad završila srednju školu, a njen deda, koji je tada imao 82 godine, rešio je da krene na časove kako bi ostvario svoj san o dobijanju diplome.

- Od 1950-ih je radio na tome i dobijanje diplome je jedan od njegovim životnih ciljeva i snova. Međutim, tada se zaljubio, oženio i osnovao porodicu, zbog čega nije mogao da nastavi sa školovanjem - rekla je njegova unuka.

Oni su 2017. zajedno krenuli na fakultet. Iako nisu imali zajedničke časove, zajedno su učili.

- Ručali smo, bili zajedno u biblioteci i radili u tišini jedan pored drugog. Često sam ga vozila do škole - rekla je ona.

Pre početka pandemije korona virusa, Neira je doživeo mali srčani udar i morao je da odsustvuje sa nastave. Kada su časovi nastavljeni onlajn, takođe nije mogao da im prisustvuje zbog zdravlja.

Kako se dan diplomiranja približavao, Melani i njena porodica zamolili su Univerzitet da Neiru nagrade stepenom priznanja, što su i uradili.

- Rekla sam mu da je ovo naš trenutak. Ponosna sam na dedu i zahvalna što sam mogla da imam ovaj trenutak, ovo sećanje sa njim pre nego što umre - rekla je ona.

Video: Beskućnik sve daje za šah: Iza sebe ima pet diploma, boravak u zatvoru, a krasi ga veliko srce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • BASA

    28. decembar 2021 | 12:29

    Sve cestitke Dedi i Unuki ! I na nsem Univerzitetu ima studenata u poznim godinama ! Samo napred ! Srecna Nova Godina i Bozic ! Ziveli !

  • OECA

    28. decembar 2021 | 19:40

    A da je samo upoznao Nešu, Malog, Tomu diplomu i ostale napredne doktore nauka, pa da mu pokažu kako brže i lakše spremiti i polažiti ispit.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA