≫ 

Kad kupiš hranu u marketu, pa u njoj nađeš "ljubimca": Zadržao ga i dao mu ime Toni, tvit postao viralan

Onima koji su bili zgroženi činjenicom da u salati nađu živu životinju kažu da je to "najbolji znak da je salata zaista zdrava i da nema otrovnih pesticida"

  • 0

Tviter profil Amerikanca iz Talse Sajmona Kertisa (35) postao je viralan nakon što je objavio da je pronašao živu žabicu u paketu zelene salate iz lokalnog supermarketa.

Iako je, kaže, razmišljao da žabu pusti, zaključio je da je napolju još uvek hladno za životinju i da verovatno neće preživeti. Dao mu je ime Toni i obratio se svojim pratiocima na Tviteru za nekoliko vrednih saveta o tome kako da se brine o malom vodozemcu.

Kertis je dokumentovao svoje vreme sa Tonijem na Tviteru od 20. decembra kada je otvorio pakovanje salate koju je kupio nekoliko dana ranije, navodi Večernji list, prenosi B92. Brzo je naučio, kaže, šta treba žabi, pa je napravio improvizovani terarijum, hranio ga crvima i konsultovao se sa nekoliko velikih stručnjaka za vodozemce.

- Razgovarao sam sa nekoliko biologa i stručnjakom za žabe iz National Geographic-a, koji su me nagovorili da ga zadržim, kako ne bi prenosio druge nove bolesti na druge žabe - rekao je za Insajder, i Toniju je obezbedio mesto za kupanje u poklopcu staklene tegle.

- Ako ga zadržim, napraviću mu odgovarajući terarijum, dovoljno visok za žabu, sa više prostora za penjanje i skrivanje, kontrolu temperature i vlažnosti i sve ostalo što mu je potrebno da bi dugo živeo i bio srećan - rekao je on, a ostalima koji su bili zgroženi činjenicom da u salati nađu živu životinju kažu da je to "najbolji znak da je salata zaista zdrava i da nema otrovnih pesticida".

A nedavno je, kaže, pronašao i svoju fotografiju iz detinjstva kada je bolovao od leukemije. Na njoj Kertis leži na bolničkom krevetu, držeći plišanu žabu u ruci.

- On je bio moj najbolji prijatelj u to vreme, koji je svaki tretman provodio sa mnom u bolnici - rekao je on.

Video: Trik zlata vredan: Kako do savršene kupus salate bez seckanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA