≫ 

Ljubavni saveti iz 19. veka za mlade žene: "Glumite da vas boli glava, a evo kad se svađa najviše isplati"

Kako bi se uspešno odbranile i osigurale svoju budućnost, ženama su se delili mnogi saveti, a najveći naglasak bio je na tome da budu "škrte"

  • 4
Parovi, Zaljubljeni, brakovi, 1890 godina, stari, nekada Foto: Shutterstock

Ženki "trikovi" u odnosu sa muškarcima imaju jake korene, sudeći po "uputstvima" iz prošlosti, kao što je jedna knjižica iz 1894. godine.

Iako su neki odlomci iz knjižice "Instruction and Advice For the Young Bride" (Uputstvo i savet za mladu nevestu) danas poprilično smešni, nije isključeno da bi se neki i danas, bar kroz šalu, mogli prepoznati. Nekada su predstavljali svojevrsni vodič za ljubavni život mladih žena.

Autorka Rut Smiters, koja se prozvala "voljenom ženom sveštenika L. D. Smitersa", muškarce je tada prikazala kao predatore, a žene kao neiskvarena bića koja se svakodnevno suočavaju sa njihovim napadima.

Kako bi se uspešno odbranile i osigurale svoju budućnost, ženama su se delili mnogi saveti, a najveći naglasak bio je na tome da budu "škrte".

- Na početku braka, odnos dva puta sedmično je sasvim dovoljan, a na ženi je da se potrudi da tu brojku vremenom smanji. To može izvesti glumljenjem da je boli glava ili nešto drugo, a može i da se pravi da spava dubokim snom - savet je iz knjižice.

Stoji i kako se ponašati ukoliko želimo da izbegnemo poljubac, piše Klix.

- Ako muškarac pokuša da je poljubi u usta, bilo bi poželjno da žena okrene glavu tako da njegove usne završe na njenom obrazu -  piše.

A spomenuli su i kada se najviše isplati svađa.

- Dobra prepreka je i započinjanje svađe sat vremena pre moguće "akcije". To će ga sigurno ohladiti - piše.

Sudeći prema navodima u ovoj knjizi, muškarce nikako ne treba ohrabrivati na odnose.

Autorka je posebno upozorila žene kako su muškarci po prirodi perverzni i da im na um padaju razne ideje.

Parovi, Zaljubljeni, brakovi, 1890 godina, stari, nekada Foto: Shutterstock

Naglasila je i kako bi posebno trebalo da budu oprezne pri korišćenju "abnormalnih poza".

Rut je napomenula kako su priče o intimnim stvarima i gledanje golotinje i sličnih prizora "odvratne navike koje će muškarac steći ako mu to bude dopušteno".

Ako dođe do intimnog odnosa, ona je naglasila da bi on trebalo da se desi u mraku, pa da žene na sebi treba da imaju debele spavaćice koje pritom neće skidati.

Parovi, Zaljubljeni, brakovi, 1890 godina, stari, nekada Foto: Shutterstock

Autorka je navela i kako pametne žene treba same da usavršavaju metode odbijanja i obeshrabrivanja svog muža.

- Do pete godine braka taj 'nemili događaj' treba svesti na jednom mesečno, a do desete godišnjice bi većina žena intimne odnose trebalo da izbaci potpuno iz spavaće sobe. Do tada većina venčanih parova već ima decu i nema više potrebe za tim - tvrdi Rut.

Sve u svemu, kada bi jednim sažetim savetom opisali njeno delo, on bi glasio: "Jedno kardinalno pravilo braka je to da se nikada ne sme zaboraviti: daj malo, retko i, pre svega, nevoljno".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Realno

    9. januar 2022 | 10:33

    Ova Rut je bila neka bolesna baba devojka,čim je lupala ovakve gluposti!

  • Ljubav

    9. januar 2022 | 07:59

    Danas muškarac kad mu zena Neda ode kod druge koja bogato daje. A Sveto pismo je uvek imalo isto pravilo Ne zabranjujte se jedno drugom i tako ćete imati divan brak

  • деда М

    9. januar 2022 | 10:38

    Ови савети су били индивидуални ,наравно жене тога доба итекако су знале шта им ваља чинити, као и данас. Све се окреће због жене.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA