≫ 

Kradu ih jer su slatki, jer su mali, vredni ili sve zajedno? Francuski buldozi na meti lopova

- Bila sam u šoku da tako brzo pas može da nestane i bude transportovan u drugu državu - rekla je vlasnica ukradenog buldoga Rejčel Ejveri

  • 0
Pas francuski buldog uši

Foto: Pixabay.com

Francuski buldog koji je ukraden vlasniku u Kaliforniji tokom šetnje pronađen je skoro 5.000 kilometara dalje, u Filadelfiji, navodi ABC news.

Rejčel Ejveri je šetala Džega po Zapadnom Holivudu početkom ovog meseca kada mu je spala ogrlica. Nadzorne kamere snimile su psa koji trči okolo po komšiluku pre nego što je jedan muškarac izašao iz crnog automobila, pokupio ga i odvezao se. Danima kasnije vlasnica je primila poziv iz Filadelfije. Ta osoba je obećala da će vratiti psa ukoliko vlasnica ne podnese prijavu. Osoba s druge strane žice je navela da nije ukrala psa.

- Kad sam čula da je u Filadelfiji, nisam mogla da verujem - navodi vlasnica.

Ona je otputovala u Filadelfiju, gde joj je pas vraćen na aerodromu. Nije sasvim jasno kako je pas završio na drugom kraju zemlje.

- Bila sam u šoku da tako brzo pas može da nestane i bude transportovan u drugu državu, ali evo ga, hrče iza mene - rekla je ona.

U poslednje vreme krađe rasnih pasa, posebno francuskih buldoga, su u porastu u Los Anđelesu i širom Kalifornije zbog njihove velike vrednosti.

Francuski buldozi su skupocena rasa koja košta i do 5.000 dolara po štenetu, pa je unosna i krađa, jer lopovi znaju da bi i od preprodaje dostigli dobru cenu. Mali su i ne mogu da povrede otmičare što objašnjava zašto kradljivci idu na otimanje.

Nekoliko slučajeva u poslednjih nekoliko meseci znak je da su buldozi mete. U decembru policija na Long Ajlendu je objavila fotografije žene za koju se navodilo da je ukrala francuskog buldoga tokom Dana zahvalnosti. Prihvatilištu za pse je dala lažne kontakt informacije, naveli su iz policije. Trojicu muškaraca držala su 8. decembra ženu na nišanu dok su joj uzimali psa.

Od ostalih krađa pasa tokom prošle godine vredi pomenuti februarski incident kada je grupa muškaraca upucala i opljačkala šetača pasa koji radi za pevačicu Lejdi Gagu i odnela njena dva buldoga. Pevačici su psi kasnije vraćeni.

Video: Ljubimci i praznična euforija: Oni žive sa Deda Mrazom i irvasom i to psećim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA