≫ 

Morala da se vrati na posao 12 dana nakon porođaja dok se njena beba borila za život: "Ovo je Amerika"

U narednom snimku je priznala da vreme odsustvovanja za nove majke, za koje je rekla da "nije dovoljno", takođe zavisi od toga da li su imale prirodni porođaj ili carski rez, te da ono obično nije plaćeno

  • 6
Rebecca Shumard Printskrin: TikTok/edensmomma10_12

Majka iz Pensilvanije je detaljno opisala srceparajuću stvarnost roditeljstva u SAD nakon što je otkrila da je morala da se vrati na posao 12 dana nakon što se prevremeno porodila, kako bi sačuvala porodiljsko odsustvo i iskoristila ga kada njena ćerka Eden izađe iz bolnice.

Uplakana medicinska sestra Rebeka Šumard (26) je u snimku opisala tešku situaciju s kojom je morala da se suoči zbog kratkog porodiljskog odsustva za nove roditelje koja je tamo propisano.

- Morate da se vratite na posao 12 dana nakon prevremeno rođene bebe u 27. nedelji, tako da kad ona bude otpuštena s jedinice intenzivne nege novorođenčadi, možete s njom da provedete ono malo porodiljskog odsustva koje imate - napisala je Šumard.

Ova majka je još otkrila da je pokušavala da ispumpa majčino mleko na poslu svaka tri sata, ali se mučila zbog nedostatka osoblja njenog poslodavca. Šumard je zatim pitala druge roditelje prevremeno rođenih beba za savet i zapitala se "kako iko može da priušti da ostane kod kuće za vreme boravka deteta na intenzivnoj?"

@edensmomma10_12 #nicu #postpartum #ppd #preemie #americanhealthcare #maternity ♬ original sound - Rabs

Majka je takođe priznala krivicu koju ona i drugi roditelji osećaju zbog toga što moraju da rade umesto da budu sa svojim tek rođenim bebama.

- Ovo je Amerika - zaključila je novopečena majka, prenosi Daily mail.

U SAD-u, ženama je dopušteno do 12 nedelja neplaćenog odsustvovanja godišnje ako rade za firmu s 50 ili više zaposlenih, kako je navedeno u Zakonu o porodičnom i medicinskom odsustvovanju iz 1993. Međutim, za razliku od većine zemalja, porodično odsustvovanje nije federalno propisano i obično dopušta samo šest do osam nedelja.

U narednom snimku Šumard je priznala da vreme odsustvovanja za nove majke, za koje je rekla da "nije dovoljno", takođe zavisi od toga da li su imale prirodni porođaj ili carski rez, te da ono obično nije plaćeno.

U odgovoru na njen video, koji je pregledan više od 2,8 miliona puta, brojni ljudi su izneli svoja iskustva.

- Saosećam s tobom. Prošla sam isto pre 18 godina, ništa se nije promenilo. Vratila sam se na posao 10 dana nakon carskog reza. Nije pošteno! - napisala je jedna osoba, dok je druga rekla da je morala da se vrati na posao 14 dana nakon što je rodila ćerku u 28. nedelji trudnoće.

- Bila je na intenzivnoj 59 dana. Proći će, ali ja poznajem ovu bol. Ostani jaka - poručila joj je majka.

Osim poruka podrške, viralni video mnoge je podstakao da pošalju novac za pomoć Šumard, na čemu je izrazila zahvalnost u svom naknadnom videu.

U drugom video snimku, Šumard je otkrila da joj je sva pomoć koju je primila omogućila da uzme slobodno vreme koje će provesti sa svojom ćerkom u bolnici bez brige o računima.

@edensmomma10_12 #nicu #preemie #tiktok #thankyou #prematurebaby #maternityleave #familyleave #Eden ♬ Married Life (From "Up") - Sergy el Som

- TikTok, zbog tebe neću biti prisiljena da biram između toga da budem sa svojom ćerkom na intenzivnoj ili da plaćam račune - napisala je u snimku u kojem ljulja svoju bebu.

@edensmomma10_12 EDEN UPDATE!!!! Currently doing her 1.5 hr carseat test, which requires her to remain buckled and on monitors for 1.5 hrs w/ no desaturations to her oxygen and no drops to her heart rate. SHE’S COMING HOME!!! After 72 days in thr NICU, we are FINALLY here. Thank you everyone, 💚❤️✨🎄#nicu #preemie #prematurebaby #elvie #momtok #babyfever #babytok #christmas #Eden #tiktok #FYP ♬ I'll Be Home for Christmas - Michael Bublé

Šumard je rekla da je nakon 72 dana u bolnici, Eden konačno dopušteno da se vrati kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA