Bračni par sam renovirao kuću i digao joj vrednost za 95.000€, a uložili su mnogo manje: Ideje su im super

Ovaj bračni par je dokaz da se "uradi sam" projekti isplate

  • 5
Renoviranje, Viki i Met, Engleska Foto: Profimedia

Usled nedostatka novca mnogi se odlučuju da sami renoviraju svoj dom i na kraju budu oduševljeni rezultatom. Projekti po principu "uradi sam" ne samo da oplemenjuju prostor, već i naš duh, a često oni koji se upuste u ovako nešto na kraju i profitiraju.

Kao što smo i ranije pisali, moguće je da za malo novca u potpunosti transformišete vaš životni prostor. Tako smo vam doneli priču o Renati, koju su inspirisali srpski majstori i koja je za 3.500 evra od nefunkcionalnog stana napravila divan dom.

Jedna Kristina je sama sa porodicom renovirala njihovu garsonjeru od 35 kvadrata i transformisala je u prelep stan. Bilo je i onih koji su sa svojih deset prstiju kuću podizali od temelja, iako ništa nisu znali o građevini, poput našeg sagovornika Dragana, koji danas uživa u svojoj prelepoj vili.

Ovog puta donosimo vam priču jednog bračnog para, doduše iz Engleske, koji su skroz sami renovirali svoju kuću i podigli joj vrednost za neverovatnih 95.000 evra, iako su u renoviranje uložili manje od 20.000.

Viki (31) i Met (35) Kolis sve su radili sami i od trosobne kuće su napravili pravu oazu mira i udobnosti.

Kuću su kupili 2019. godine za 250.000 evra. U njoj niko nije živeo nekoliko godina i hitno joj je bila potrebna "magična ruka". Kako bi stvorili sebi dom iz snova, iako nisu imali gotovo nikakvo znanje o građevini i renoviranju, Viki i Met su zavrnuli rukave i upustili se u neverovatnu avanturu.

Naravno, nije im bilo lako, s obzirom na to da su i živeli u kući dok su je renovirali, ali je nakon mnogo znoja i truda rezultat neverovatan.

Priznaju da im je pomogao prijatelj građevinac, ali samo oko grubih i velikih radova, poput rušenja zida u kuhinji. Električara i vodovodžiju su zvali samo kada je to bilo zaista neophodno.

- Trebalo je sve renovirati. Kuhinja je bila stara, u kupatilu je bio itison, kao i u sobama. Svuda su bile tapete - priča Viki kako je kuća nekad izgledala.

Sami su gletovali zidove, postavljali ločice, sređivali kuhinju. Pravili su i police za kupatilo, i sve im je bilo veoma zanimljivo.

Kako šta mogu da urade proveravali su na internetu, pa je njihova kuća iz dana u dan dobijala novi izgled. Najviše novca otišlo je na uređenje kuhinje, oko 10.000 evra.

- Zazidali smo vrata koja su tu bila, a prozor smo pretvorili u francuski balkonac i tu nam je sad izlaz u dvorište. Pomerili smo svaku utičnicu i cev kako bismo uredili onako kako nama odgovara. Volimo da sedimo u kuhinji pa smo mnogo premeštali - kaže Viki.

U jednoj od spavaćih soba su pravili i drvenu oblogu za zid, sami su krečili i vodili računa baš o svakom detalju.

Prezadovoljni su kako je sve na kraju ispalo, a sada, pošto čekaju i bebu, uvereni su da će u svom novom domu moći zaista i da uživaju.

Video: Ona je potpuno sama spektakulatno renovirala stari prostor: Staro kupatilo zasijalo za manje od 115€

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • MilanMladenovic

    22. januar 2022 | 08:32

    O cemu pricamo. Gledao sam jednu kucu za koju sam cekao da se uknjizi da bih digao kredit. Kica je bila 63.000e. Neki lik je kupio za kes, promenio stolariju, stavio fasadu i ohrade na terasu, i sada trazi 113.000e. On nije ulozio u nju vise od 15.000. Bezobrazluk je sta se danas radi sa cenama nekretnina. Dok jedni traze 1700e po kvadrata, na istoj lokaciji lik trazi 2.300e po kvadratu. Smejurija koliko se gadjaju ciframa.

  • Ја

    21. januar 2022 | 23:11

    Прелепо. Све похвале

  • Milan

    26. januar 2022 | 12:11

    Stara kuhinja je lepsa nego nova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA