≫ 

Bajden opsovao novinara, pa ga zvao da se izvini: Nije znao da mu je mikrofon uključen

Niti sat vremena nakon incidenta, Bajden je novinara navodno pozvao na mobilni telefon i objasnio mu da "ono nije bilo ništa lično"

  • 2
Džo Bajden Džo Bajden / Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden uhvaćen je u ponedeljak kako na jednom događaju u Beloj kući psuje novinara Foks njuza nakon što mu je ovaj postavio pitanje o uticaju rasta inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

Izlazeći sa sastanka Bajdenovog Konkurencijskog saveta, Foksov dopisnik iz Bele kuće Piter Dusi doviknuo je može li postaviti pitanje u vezi sa inflacijom i da li je to politička odgovornost.

- To je velika prednost, više inflacije - sarkastično je odgovorio Bajden i dodao "koji glupi kučkin sin", verovatno nesvestan da mu je mikrofon još uvek uključen.

Američke potrošačke cene u decembru su značajno porasle, zabeleživši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri decenije.

Niti sat vremena nakon incidenta, Bajden je novinara navodno pozvao na mobilni telefon i objasnio mu da "ono nije bilo ništa lično".

Bajden je pre godinu dana položio zakletvu uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

- Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz, bez ikakvih ako i/ili ali. Svako ima pravo na poštovanje i dostojanstvo - kazao je Bajden saradnicima prilikom virtuelne ceremonije, prenosi Al jazeera.

Bajdenov prethodnik, republikanac Donald Tramp, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare.

Dusi dugo prati Bajdena i često mu postavlja skeptična i kritička pitanja. Konzervativno naklonjen Foks njuz kritički se odnosi prema Bajdenu i demokratama.

Video: Bajden u limuzini stigao u Italiju: Kolona projurila Vatikanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Драган

    25. januar 2022 | 22:22

    Показао право лице .Такав је у свему .

  • vk

    25. januar 2022 | 22:53

    Ova je prelupao sasvim ko da on pamti sta mu je rekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA