≫ 

Žena pomogla u spasavanju 100 majmuna nakon sudara, sad tvrdi da je bolesna: Jedan je siktao na nju

Savetovano joj je da pomno pazi na svoje zdravlje tokom narednih mesec dana kako ne bi razvila nikakvu infekciju usled blizine majmuna

  • 5
Majmuni sudar kamion nesreća Pensilvanija Foto: Tanjug/AP

Nakon što je kamion koji je vozio 100 majmuna u laboratoriju doživeo saobraćajnu nesreću u Pensilvaniji, jedna žena je zaustavila automobil kako bi pomogla. Jedan od majmuna nije cenio njenu dobronamernost i siktao joj je u lice. Sada je bolesna.

Prema pisanju medija, Mišel Falon je vozila iza kamiona kada se slupao, nakon čega su sanduci sa životinjama pali nasred auto-puta.

Neki od sanduka su se slomili, dozvoljavajući majmunima da pobegnu okolo, ali su oni na kraju uhvaćeni i humano eutanazirani.

Nakon sudara, Falon je stala sa strane kako bi pomogla vozaču i životinjama, misleći u početku da su u pitanju mačke.

Kada je prišla, stavila je ruku na jedan od kaveza. Majmun koji je bio unutra, verovatno potrešen nakon nesreće, siktao je na nju.

Dan nakon nesreće, počela je da kašlje, a oko joj je postalo pink, prenosi Independent. Oči su joj postale toliko iritirane da je odlučila da poseti lokalnu hitnu pomoć.

Dobila je prvu od četiri vakcine protiv besnila, kao i neke antivirusne lekove.

Falon je rekla da je pozvala hitnu telefonsku liniju za zdravstvenu zaštitu nakon nesreće da objasni šta je doživela i da utvrdi da li će morati da traži lečenje.

- Bila sam blizu majmuna, dodirnula sam sanduke, prošla kroz njihov izmet, tako da sam bila veoma blizu. Zato sam nazvala direktnu liniju da se raspitam, znate, da li sam sigurna. Majmuni su šištali na mene i okolo je bilo izmeta, a ja sam imala otvorenu posekotinu - rekla je ona.

Falon je savetovano da pomno pazi na svoje zdravlje tokom narednih mesec dana kako ne bi razvila nikakvu infekciju usled blizine majmuna.

Bekstvo majmuna je uznemirilo obližnje stanovnike, jer je pošiljka životinja bila namenjena karantinskom objektu centra za kontrolu i prevenciju bolesti nakon što je stigla sa Mauricijusa.

Ubrzo nakon nesreće, PETA je izdala saopštenje upozoravajući stanovnike područja da "ne postoji način da se osigura da su majmuni bez virusa" i upozorila da su "majmuni u laboratorijama u SAD pronađeni sa tuberkulozom, kolerom i drugim bolestima".

Video: Herojski potez: Davao veštačko disanje majmunu, spasao ga od napada pasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA