Devojčicino pismo u boci pronađeno nakon 25 godina: Bacila ga u Škotskoj, isplivalo 800 km dalje

Džoana danas ima 34 godine i radi kao lekar u Australiji. Eleninu poruku je uočila sasvim slučajno, dok je pregledala stare zahteve za poruke

  • 0
Pismo u boci

Foto: Pixabay

Pismo u boci koje je u more bacila devojčica iz Aberdinšira u Škotskoj pronađeno je u Norveškoj 25 godina kasnije. Džoana Bušan je imala osam godina kada je bacila bocu sa porukom iz ribarskog broda kod Piterheda 1996.

Bio je to školski projekat, a boca je nađena 800 kilometara dalje u severnoj Norveškoj. Pronašla ju je Elena Andresen Haga, koja je potom kontaktirala sa Džoanom putem društvenih mreža.

U pismu je devojčica, između ostalog, navela da voli slatkiše, ali ne i dečake. Pismo napisano lepim rukopisom i adresirano na pronalazača takođe sadrži informacije o Džoaninom psu, školskim projektima i hobiju. Tridesetosmogodišnja Elena je za BBC rekla da je bocu pronašla tokom leta 2020.

- Otvorila sam je pažljivo, jer sam videla da se u njoj nalazi pismo. Verovatno je dugo bila u vodi, ali sam uspela pročitati šta je napisano i da potiče iz Škotske. Moj sin je imao šest godina kada smo našli bocu, nije razumeo čemu uzbuđenje, valjda je to zabava za starije generacije - kazala je ona.

Norvežanka je poslala poruku Džoani, ali je ona nije videla sve do ponedeljka.

- Moj otac je takođe našao poruku u boci kada je imao pet godina, a danas ima 66. To je bilo davno, ali ju je našao na istom mestu - dodala je Elena.

Džoana danas ima 34 godine i radi kao lekar u Australiji. Eleninu poruku je uočila sasvim slučajno, dok je pregledala stare zahteve za poruke.

Video: Život u jednoj kapsuli: Šetali plažom i pronašli poruku u boci koja je putovala 4000km

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA